Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Barnens söndagar

Upplev dans, musik och teater med familjen på våra kulturscener!

Barnteater på Sagateatern

 

Förändringar på grund av Corona:  

Föreställningen Tidsfördriv den 29/11 klockan 15:00 är inställd samt föreställningen Julshow 6/12 klockan 15:00. Biljetter återbetalas.  

 

Vårens barnföreställningar visas från 7 mars till 25 april. 

Våra kulturscener gästas av nationella och lokala teatergrupper med vana att möta den unga publiken. Föreställningarna vänder sig till barn i åldern 2 till 10 år och visas på söndagar kl 15.00.

Linköpings kommun följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kopplat till evenemang. Det innebär att antalet platser är begränsat och att evenemang kan ställas in eller flyttas fram med kort notis. Till varje föreställning släpps max 50 biljetter och vi håller avstånd mellan varje sällskap. 

Familjeföreställningarna visas på Sagateatern.

Biljetter

Biljetter till barnföreställningarna kostar 70 kronor per person och köps via Tickster. Biljetter för höstens föreställningar släpps 1 september.

Om det finns biljetter kvar går det även att köpa i biljettkassan på plats en timme innan föreställning. På Sagateatern gäller kontant betalning.

Program våren 2021 

Mitt ute i ingenstans, där en pilot tvingas nödlanda sitt flygplan, dyker en liten prins upp. Det tar lite tid för dem att förstå varandra. Rita mig ett får, ber lille Prinsen. Det går inte så bra, tills piloten ritar en låda med lufthål i. Oj, vad bra, sa den lille Prinsen.

Med Boulevardteatern
Ålder: 4-6år
Scen: Saga

Tänk att fylla år!
Konrad älskar kalas.
Rosetter, krusiduller och marsipanrosen förstås!

Hoppas bara att någon kommer…..
- Tamdidam, tamdidam…
Det är ju smarta Siv. Som kan räkna till fyra, och äter banan med skal så man slipper skala! Smart va?

Följ med på kalas och träffa Konrad och hans vänner: Kusin Blomma, Rutig & Randig, Lilla Mu och Smarta Siv. Det blir ett härligt dockäventyr för alla små-åringar från 2 år

Med Hedmans Teater
Ålder: 2-5 år
Scen: Saga

Vad händer när jag blir arg? En fysisk, absurd och komisk föreställning om att sätta gränser och våga bli arg. Varför ska det vara så svårt att bli arg undrar en? Ilskan blir till tårar och kanske går det bättre sen.
Är det lättare att vara arg om man blir en varg?

Med Teater Tre
Ålder: 4-7 år
Scen: Saga

Svempa vill ha fler nappar. Svempa vill ha måååånga nappar. Svempa vill ha en miljon nappar! Annars skriker han.

Med Teater Tre
Ålder: 3 -6 år
Scen: Saga

En clownföreställning med musik, om den gamla damen som kommer till tågstationen i alldeles för god tid. Nu får hon vänta, det som är så tråkigt. Ingenting händer och tiden kryper fram. Men i sin väska hittar hon en hemlighet som förändrar allt. En clownnäsa! Med den på tar allt fart och vad som helst kan hända.

En föreställning nästan helt utan ord och med mycket musik.

Med Fenix
Ålder: 3 - 9 år
Scen: Saga

Alla kan inte vara bäst men alla kan göra sitt bästa!

Alla har vi fantasi som ibland flyger iväg och då kan till och med den till synes tråkigaste vardagssyssla fyllas av lek och glädje. Alla Kan Inte Vara Bäst är en fantasifylld föreställning om att misslyckas. Hur ett fel kan bli så rätt och med lite påhittighet går det att finna magi runt varje hörn.

Med endast en clown, en väska och en mopp städar Teater Imba sig igenom denna föreställning med jonglering, trolleri, dans och massor andra konstigheter!

Med Teater Imba
Ålder: 5-9 år
Scen: Saga

I en kartong, på översta hyllan, lever tre övergivna och bortglömda leksaker. Tre före detta  favoriter i ett fängelse av papp. Här får bara den starkaste bestämma och starkast är den som förtränger sina känslor. Den som anpassar sig, blir ett redskap. Och den som minns och längtar blir ett hot. Men när ännu en bortglömd kamrat landar i lådan, ändras allt. Vilka kan de bli om  inte bara en bestämmer?

Med Mittiprickteatern
Ålder: 7-11 år
Scen: Saga

Senast uppdaterad den 23 november 2020