Barnens söndag på Sagateatern

Söndagar är barnens dag på Sagateatern. Varje vår och höst bjuder Linköpings kommun in till ett antal söndagar med teater, dans och musik för de yngsta.

Barnteater på Sagateatern

 

Till Sagateatern kommer nationella och lokala teatergrupper med vana att möta den unga publiken. Föreställningarna vänder sig till barn i åldern 2 till 10 år och visas på söndagar kl 15.00 från 17 februari till 14 april.

Biljetter

Biljetter till barnföreställningarna kostar 50 kronor per person och köps via länken nedan.

Om det finns biljetter kvar går det även att köpa i biljettkassan på Sagateatern en timme innan föreställning. På Sagateatern gäller kontant betalning.

Program våren 2019

Söndag 17 februari kl 15.00
Felicia och fåglarna

En teater-, musik- och cirkusföreställning om att stå upp för den som är svag, om flykt och om att vara rädd om naturen. Längd: ca 45 min.
Med Teater Pelikanen.
Ålder: 4-9 år

 
Söndag 24 februari kl 15.00
Hugo - elak, blodtörstig och jättefarlig?

Med ett förflutet som lindansare är Hugo ingen vanlig krokodil, men ska de andra djuren våga komma tillräckligt nära för att se att trots att Hugo är stor, grön och hårdhudad så har han ett hjärta av guld? Längd: ca 40 min.
Med Boulevardteatern
Ålder: 3-8 år


Söndag 3 mars kl 15.00
Har du hört att Rosie har bitit i gräset?

Med mycket humor och fantasi skildras de stora existentiella frågorna om livet och döden. Bygger på Pernilla Stalfelts Dödenboken. Längd: ca 35 min.
Med Pygméteatern
Ålder: 4-10 år


Söndag 10 mars kl 15.00
Maja och Bobbo

Maja och Bobbo är en humoristisk och varm berättelse med dockor, musik och sång. Om att vara vänner, bli ovänner och kunna säga förlåt. Längd: ca 30 min.
Med Figurteaterkompaniet
Ålder: 2-5 år


Söndag 17 mars kl 15.00
Musen och äpplet - Inställd på grund av sjukdom!

Ett lustfyllt äventyr för de yngsta barnen. Mus längtar efter det fina röda äpplet som hänger i trädet. De andra djuren är också väldigt sugna, men vem ska lyckas fånga den härliga frukten? Längd: ca 30 min.
Med Hedmans teater
Ålder: 2-5 år


Söndag 24 mars kl 15.00
Varför? Därför. Annars

Välkomna till brottningsmatchen mellan vill och måste! Frukostmacka, overallpåklädning, hämtning och lämning. Denna ständiga vardagsdans mellan liten och stor är ibland munter, ibland utmanande och ibland en aning absurd. Längd: 35 min.
Med Teater Tre
Ålder: 3-6 år 


Söndag 31 mars kl 13.00 och 15.00
Babysalong - en teaterupplevelse för de allra minsta

Möt dockor, skuggspel och musik i en salong för alla sinnen. I Babysalongen får de allra yngsta barnen uppleva teatermagin med kropp och knopp i en skön lugn atmosfär. Få platser per tillfälle! Längd: ca 40 min.
Med Dockteatern Tittut
Ålder: 0-2 år och deras vuxna


Söndag 7 april kl 15.00
Tvärslöjd

Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vardagliga föremål och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi visas hur det som ser knasigt ut till en början kan hitta sin plats till slut och hur sammanflätat samarbete når oanade höjder. 
Med Kompani Giraff. Längd: ca 30 min.
Ålder: 3-9 år


Söndag 14 april kl 15.00
Vår version av Askungen

En klassisk saga om drömmar och förhoppningar. Teater Imba berättar denna kända historia på sitt eget sätt med hjälp av improvisation, humor, dans och trams. Längd: ca 40 min.
Med Teater Imba
Ålder: 5-12 år

Kultur- och fritidskontoret

Skicka e-post till Kultur- och fritidskontoret

E-post: kulturochfritidsnamnden@linkoping.se

Telefon: 013-26 38 00

Besöksadress: Apotekaregatan 13C (se karta) Öppettider: Vardagar kl 7.45 - 16.00

Postadress: Apotekaregatan 13C

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 15 april 2019