Barnens söndagar

Upplev dans, musik och teater med familjen på våra kulturscener!

Barnteater på Sagateatern

 

OBS! Barnens söndagar våren 2020 är från och med 29 mars framflyttade till hösten. De förställningar som berörs är; Stjärnor 29 mars, Clownernas allsång 19 april och Tidsfördriv 10 maj. Alla köpta biljetter kommer att återbetalas. Vi återkommer med nya datum för dessa föreställningar.

Våra kulturscener gästas av nationella och lokala teatergrupper med vana att möta den unga publiken. Föreställningarna vänder sig till barn i åldern 2 till 10 år och visas på söndagar kl 15.00.

Familjeföreställningarna visas på Sagateatern och Skylten.
Vid föreställningarna på Skyltens kommer cafét att vara öppet mellan 13.30 och 16.00 för dig som vill ta en fika i väntan på teatern. 

Biljetter

Biljetter till barnföreställningarna kostar 50 kronor per person och köps via länken nedan.

Om det finns biljetter kvar går det även att köpa i biljettkassan på plats en timme innan föreställning. På Sagateatern gäller kontant betalning.

Program våren 2020 

En humoristisk föreställning om orsak och verkan. Föreställningen tar sin början hos en sur frukthandlare och slutar hos en lycklig skolklass. Via dansande farbröder till morrande arga småsyrror och hundar på kisspromenad. Längd: ca 35 min.

Med Musikteater Gulasch
Ålder: 4-9 år
Scen: Skylten, Södra Oskarsgatan 3A

En saga om ensamhet, vänskap och svartsjuka berättad med stor ömsinthet, allvar och humor. Efter en bok av Barbro Lindgren.  Längd: 40 min.

Med Boulevardteatern
Ålder: 3-8 år
Scen: Skylten, Södra
Oskarsgatan 3A
Cafét är öppet 13.30-16.00

En lekfull komedi om kraften i att då och då vara uttråkad. En föreställning som verkligen frossar i språk och inspirerar till lekar med orden och deras betydelse. Längd: ca 40 min.

Med Teater Pero
Ålder: 4 - 8 år
Scen: Skylten, Södra Oskarsgatan 3A
Cafét är öppet 13.30-16.00

En föreställning om vänskap och lek. med finurlighet och ett visst mått envishet skapar Kurt och Kio en egen magisk värld. Baserad på Lisen Adbåges bok. Längd: 30  min.

Med Teater Tre
Ålder: 3-6 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

En rolig och spännande föreställning med musik, komik och magi. Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Så när brevet från mormor kommer, blir han överlyckig. Längd: 35 min.

Med MolièreEnsemblen
Ålder: 3-8 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

Märta leker och pysslar, bygger och fixar men när hon går ut är det någon som kommer och busar med hennes saker. Längd: 30 min.

Med Teater Pelikanen
Ålder: 2-5 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

Vad består stjärnor av, hur långt borta ligger dom? Dom har alltid funnits med i våra sånger och berättelser. Vårt rymdäventyr är fyllt av sång, dans och förunderliga fakta. Längd: ca 30 min.

Med Pygméteatern
Ålder: 3-7 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

I samspel med barnen sjunger vi oss igenom livets frågor i stort och smått. Kända och nyskapade barnvisor i rörelse och sång tillsammans med clownerna. Ackompanjemang av dragspel och andra instrument. Längd: ca 30 min.

Med Teater Laikos
Ålder: från 3-7 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

Med musik, akrobatik och fantasi tar Kompani Kläng oss med till en värld där allt handlar om att hitta leken som försvann. Alla vill leka, alla ska få leka, alla behöver leka! Längd: ca 30 min.

Med Kompani Kläng
Ålder: från 3 år
Scen: Sagateatern, Borgmästaregatan 9

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 23 mars 2020