Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Barnens söndagar

Upplev dans, musik och teater med familjen på våra kulturscener!

Barnteater på Sagateatern

 

Höstlovsteater i Gamla Linköping

På höstlovet vecka 44 erbjuder Gamla Linköping en mängd olika aktiviteter för barn och deras vuxna. Här kan du läsa om höstlovsteater. Mer information om lovaktiviteterna hittar du via länken höstlov i Gamla Linköping.

En lekfull och spännande saga om när lilla Kotte ger sig ut på upptäcktsfärd genom skogen. Var med och träffa flera spännande varelser som hjälper Kotte att hitta stigen som leder till den mytomspunna jätten.

Roligt, nervkittlande och spännande för vår yngsta publik, men även kul för vuxna. Föreställningen tar ca 30 minuter.

Tid: 31 oktober & 1, 3, 5 & 7 november kl 13.00 & 14.15
Pris: 40 kr, 0-3 år gratis. 

Kom och ta del av berättelser från en svunnen tid! Skogen är full av väsen, som kan verka både harmlösa och trevliga, men som kan vända upp och ner på ditt liv på nolltid. Ta det försiktigt och gå långsamt tillsammans med oss, men akta dig för att kliva i fällan. Du vill inte bli fast i skogen för evigt och skogsväsen kan lura dig när du minst anar det!

En kuslig vandring som är lämplig för alla åldrar, från 10 år och uppåt (barn i vuxens sällskap). Mår man dåligt av att bli skrämd bör man tänka igenom om man verkligen vill delta i just denna vandring.

Tid: 2 & 4 november kl 17.30 & 19.00
Pris: 60 kr, 0-3 år gratis (OBS! Ej lämpat för småbarn)

Vinterscen 2021-2022

Barnens söndagars vinterscen visar barnföreställningar från november till januari på Saga och Skylten. 

Våra kulturscener gästas av nationella och lokala teatergrupper med vana att möta den unga publiken. Föreställningarna vänder sig till barn i åldern 2 till 10 år och visas på söndagar kl 15.00.

Biljetter

Biljetter till barnföreställningarna kostar 70 kronor per person och köps via Tickster.
Biljetter för höstens föreställningar släpps 1 november.

Program Barnens vinterscen

En varm och musikalisk berättelse om längtan efter en vän.  

På andra sidan vägen bortom skogen finns det en liten gård, det är en skrotgård. På skrotgården finns det många saker. Det är rör, däck, en tvättmaskin och gamla Tv-apparater. På just den här skrotgården bor det en ensam farbror som kallas för farbror Skrot. Farbror Skrot har alltid mycket att göra men han saknar en riktig vän, en vän som kan hjälpa honom, en vän att prata med. Men en dag får han en ide´…

Spelas på Sagateatern 

Ålder: 4-9 år

Den årliga julshowen med Östgötabandet kommer till Saga och bjuder på julstämning med kända och omtyckta julsånger, tomtar, allsång och levande musik.

Visas på Saga

Ålder: 4-9 år

Vinternissen Triss har i uppdrag, precis som alla andra skogsnissar, att skydda världens natur mot faror och onda ting. Men en dag går allt helt fel. Triss blir arg och råkar förstöra naturen! Som straff börjar han sakta att förvandlas till sten. Vilken tur att den snälla häxan Molda kommer för att hjälpa honom. Men det blir inte riktigt som det var tänkt...

Hur ska det gå för Triss? Varför säger skogens djur att Molda är elak? Och vad händer egentligen med magin om en häxa inte kan rimma?

Spelas på Skylten

Ålder: 3-7 år 

 

Vi har alla hört historien om Skönheten och Odjuret, den klassiska sagan om Prinsen som får betala dyrt för sin fåfänga. Om Belle, flickan med böcker som sin största passion som gör allt för att hjälpa hennes smått förvirrade far som är uppfinnare. Och Gaston, byns pompös som till varje pris vill gifta sig med Belle.

Ni känner igen historien kanske.

Men om vi gör pappan lite extra förvirrad? Gör odjuret extra fult och rädd för höjder? Om Belle avskyr hästar som döljer saker?

Då kan vi lova er en föreställning ni aldrig sett förut!

Spelas på Skylten.

 

 

Den lille prinsen söker efter kontakt och närvaro. I sitt sökande efter en vän möter han en drottning, en riddare och en kartritare. Alla är de upptagna av sig själva på olika sätt. Men ibland kan man få hjälp från oväntat håll att förstå vem som är en riktig vän. 

Laikos vill väcka barnens nyfikenhet och öppenhet inför varandra och alla människors möjlighet att uppleva hur livsviktig vänskap är för att tro på sig själv och bli trygg. Uttryckssättet är visuellt och inte avhängigt kunskaper i svenska.

Spelas på Skylten.

Senast uppdaterad den 14 oktober 2021