Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Liquid

Liquid är en mötesplats för HBTQI+-personer mellan 12 – 19 år. HBTQI+ står för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera personer och personer med intersex. Pluset lägger vi till för att inkludera andra identiteter och sexualiteter.

Liquid har öppet Måndagar 14.00-20.00

Vi finns i kulturhuset Skyltens lokaler, Södra Oskarsgatan 3A.

Maila Liquid: 

info@liquid-linkoping.se

 

Ring Liquid:

0725 – 399 213

Liquid är öppet för dig som är transsexuell, bi, queer, för dig som inte vill definiera dig, dig som är homo, intergender eller som inte vet och som har funderingar kring din sexualitet eller könsidentitet – alternativen är oändliga och hur du identifierar dig är ditt val!

Till Liquid kan du komma för att umgås med andra ungdomar, fika, se på film, skapa, göra läxor, delta i olika aktiviteter, workshops och lyssna på föreläsare. Du som besökare är alltid välkommen att ge förslag och vara med att anordna aktiviteter.

Om det känns lite nervöst att besöka Liquid så kan du med en vän/ett syskon/annat stöd första gången. Har du assistent är den självklart alltid välkommen att följa med när du besöker Liquid. Det går också bra att höra av dig till oss som arbetar på Liquid innan om du har några funderingar eller kanske känner dig nervös inför ditt besök. Om du vill kan någon av oss som jobbar på Liquid möta upp dig i närheten av vår lokal innan besöket. Första gången du besöker oss får du en visning av våra lokaler och får fylla i en anonym enkät.

 

Liquid håller till i Kulturhuset Skyltens lokaler på Södra Oskarsgatan 3A.

Liquid är en mötesplats för HBTQI+-ungdomar mellan 12-19 år i Linköpings kommun. Vi söker dig som vill vara volontär hos oss i verksamheten med ungdomarna! 

Det ideella uppdraget som volontär innebär att vara i vår verksamhet och hänga med våra besökare. För att söka som volontär ska du vara minst 24 år och själv identifiera dig som HBTQI+-person då vi önskar lyfta vuxna HBTQI+-personer som representanter och förebilder för ungdomarna på Liquid. Vi eftersträvar också en bred representation av ledare som bryter mot olika typer av normer, exempelvis vithetsnormer, funktionalitetsnormer och tvåkönsnormer.

Vi vill att du har ett engagemang för och en grundförståelse om HBTQI+-frågor och normer. Detta för att besökarna ska känna att de möter förstående vuxna och ett öppet och normkritiskt förhållningssätt, oavsett deras könsuttryck, könsidentitet och/eller sexualitet.

Skriv ett mail eller ring till oss om du är intresserad av att bli volontär eller om du vill veta mer om vad uppdraget innebär!

Läs mer på vår hemsida Länk

Senast uppdaterad den 29 september 2020