Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Liquid

Liquid har öppet Torsdagar 14.00-20.00

Vi finns i Ungkulturhuset Arbis lokaler, Repslagaregatan 30 i centrala Linköping.

 

info@liquid-linkoping.se

 

Eller på telefonnummer:

 

0725 – 399 213

Liquid är en mötesplats för hbtq+-personer mellan 12 – 19 år. Hbtq står för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queera personer. Liquid är öppet för dig som är transsexuell, bi, queer, för dig som inte vill definiera dig, dig som är homo, intergender eller som inte vet och som har funderingar kring din sexualitet eller könsidentitet – alternativen är oändliga och hur du identifierar dig är ditt val!

På Liquid kan du komma och umgås med andra ungdomar, fika, pyssla, se på film, teckna och måla, göra läxor, delta i olika aktiviteter och mycket, mycket mer. På Liquid kommer du till exempel kunna vara med på workshops, föreläsningar, pyssel och filmkvällar. Du som besökare är också välkommen att ge förslag och vara med att anordna aktiviteter.

Om det känns lite nervöst att besöka Liquid så kan du med en vän/ett syskon/annat stöd första gången. Har du assistent är den självklart alltid välkommen att följa med när du besöker Liquid. Det går också bra att höra av dig till oss som arbetar på Liquid innan om du har några funderingar eller kanske känner dig nervös inför ditt besök. Om du vill kan någon av oss som jobbar på Liquid möta upp dig i närheten av vår lokal innan besöket.

 

Liquid håller till i Ung Kulturhuset Arbis lokaler på Repslagaregatan 30 i centrala Linköping.

Liquid är en mötesplats för hbtq+-ungdomar mellan 12-19 år i Linköpings kommun. Vi söker dig som vill vara volontär hos oss i verksamheten med ungdomarna! På Liquid kan våra besökare komma och umgås med andra ungdomar, fika, pyssla, se på film, teckna, måla, göra läxor och delta i olika aktiviteter. Vi anordnar även workshops och föreläsningar med inbjudna gäster.

 

Det ideella uppdraget som volontär innebär att vara i vår verksamhet och hänga med våra besökare. För att söka som volontär ska du vara minst 24 år och själv identifiera dig som hbtq+-person då vi önskar visa på vuxna hbtq+-personer som representanter och förebilder för ungdomarna på Liquid. Vi eftersträvar också en bred representation av ledare utifrån att bryta mot olika typer av normer, exempelvis vithetsnormer, funktionalitetsnormer och tvåkönsnormer.

 

Vi vill att du har ett engagemang för och en grundförståelse om hbtq-frågor och normer. Detta för att besökarna ska känna att de möter förstående vuxna och ett öppet och normkritiskt förhållningssätt, oavsett deras könsuttryck, könsidentitet och/eller sexualitet.

 

Liquid är öppet torsdagar kl.14.00–20.00 på Arbis som är ett kulturhus för unga i innerstan. Som volontär behöver du inte kunna vara med hela passet och inte heller varje torsdag.

 

Skriv ett mail eller ring till oss om du är intresserad av att bli volontär eller om du vill veta mer om vad uppdraget innebär!

Hoppas vi hörs!

Läs mer på vår hemsida Länk

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 13 juni 2019