Ny i Sverige

Välkommen till avdelningen "Ny i Sverige”. Här finns böcker för dig som vill studera svenska. Det finns språkkurser, lexikon och svensk grammatik på olika språk. Du kan också hitta lätt information om Sverige. Det finns även en hylla med "Mycket lättlästa böcker".

Böcker för dig som är Ny i Sverige hittar du på avdelningen Läsa på olika sätt. Den finns nära Informationen på huvudbiblioteket.

Där finns många böcker på lätt svenska, både berättelser och fakta-böcker.

Lättläst Bok och ljudbok

Det finns också många lättlästa böcker med en mp3-skiva i. De kallas för lättläst Bok och ljudbok. Då kan du läsa och lyssna på boken samtidigt.

Böcker på olika språk

På biblioteket finns böcker på många olika språk. Du kan läsa böcker på ditt språk, både barnböcker och vuxenböcker.

Språkvän

Möten mellan människor skapar ett bättre och starkare samhälle. Projektet ”Vi ses! Språkvänner i Linköping” är ett samarbete mellan Röda Korset, Linköpings stadsbibliotek, Lika rättigheter för integration och Linköpings kristna råd. Det passar dig som behöver träna på att prata svenska i ett vardagligt sammanhang och för dig som är etablerad svensk och vill vara med och bidra genom att hjälpa en nyanländ att snabbare komma in i det svenska samhället. 

Genom att bli språkvän har du möjlighet att hjälpa människor att få en bra start i sitt nya hemland samtidigt som du lär känna en ny kultur. Att få en språkvän möjliggör kontakten med samhället och hjälper till att öka kunskaper om svenska traditioner, den svenska kulturen och språket.

Du hittar mer information på hemsidan för Vi ses! Språkvänner i Linköping. Där kan du också anmäla dig som språkvän.

Frågor? Välkommen att kontakta oss.

Telefonnummer till Elin Bom, projektansvarig Vi ses! Språkvänner i Linköping: 0763-38 78 83

 

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 29 november 2018