Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Boksoffan fixar din sommarläsning!

Hela sommaren bjuder vi på en serie författarsamtal online, varannan måndag kl. 21.

Jan Holmbom och Johan Hagesund, Boksoffan.

Jan Holmbom och Johan Hagesund. Foto: Matilda Ahl

Boksoffan

Boksoffan är programmet där förläggarna Johan Hagesund och Jan Holmbom pratar om böcker, skrivande och berättande med gäster från den östgötska bokbranschen.

Du kommer att få möta:

15 juni Stefan Andersson
Efter ett yrkesliv inom försvarsmakten sadlade Stefan Andersson från Blåvik utanför Boxholm om till författare. Han har nyligen släppt Han som tog värvning i Främlingslegionen, den tredje och avslutande delen i ”Han som-serien”, spänningsromaner som bygger på verkliga händelser.

29 juni Josefine Sandblom
Motalaförfattaren Josefine Sandblom pratar om sin nya bok, feelgoodromanen Selektiva Selma. Bokens huvudperson Selma lider, liksom författaren Josefine, av selektiv ätstörning. Genom att ta sig an ämnet i skönlitterär form hoppas Josefine bidra till att fler får upp ögonen för sjukdomen.

13 juli Thomas Almqvist
Bibliotekarien Thomas Almqvist arbetar just nu med att översätta en diktsamling av den spanske poeten Justo Jorge Padrón. Förra året gav han ut boken Spanien i mitt hjärta, med översättningar av hans spanska favoritpoeter.

27 juli Dina E. Sacic
Dina E. Sacic arbetar som affärsutvecklare i Tranås men har alltid drömt om att skriva en bok. En dag fick hon besök av mjölkbonden Fredrik Davidsson som behövde hjälp med att hitta en medförfattare till ett skönlitterärt manus. Det blev startskottet för ett författarsamarbete tillsammans med Fredrik som resulterat i feelgoodromanen Säg något kärleksfullt.

10 augusti Thomas Bodström
Advokaten, författaren, f.d. justitieministern och gamle AIK-högerbacken Thomas Bodström är aktuell med pusseldeckaren Ditt hjärta är mitt, skriven tillsammans med kulturpersonligheten Lana Brunell från Linköping. Boken utspelar sig i Motala under Vätternrundan.

24 augusti Torbjörn Löwendahl
Torbjörn Löwendahl tröttnade på IT-branschen och bestämde sig för att skriva en bok, Stayin’ alive, där Linköping drabbas av en pandemi (boken gavs ut några månader innan covid 19-pandemin blev känd). Torbjörn startade även förlaget Lionvalley Publishing och slits nu mellan det egna skrivandet och glädjen i att redigera andras texter.

Här kan du se Boksoffan

Boksoffan sänds varannan måndag kl. 21 på stadsbibliotekets sidor på Facebook och Youtube under sommaren. Programmen ligger även kvar att titta på i efterhand.

Linköpings stadsbibliotek på Facebook
Linköpings stadsbibliotek på Youtube

Följ Boksoffan i sociala medier

#boksoffan_linkopingsstadsbibliotek
#boksoffan

Boksoffan görs i samarbete mellan DIBB förlag, Linnefors förlag, Kulturföreningen TellUs Östergötland och Digital kreativ verkstad på Linköpings stadsbibliotek.

Litteraturlista

Almqvist, Thomas: Spanien i mitt hjärta
Andersson, Stefan: Han som tog värvning i Främlingslegionen
Brunell, Lana & Bodström, Thomas: Ditt hjärta är mitt
Löwendahl, Torbjörn: Stayin’ alive
Sandblom, Josefin: Selektiva Selma
Sacic, Dina E. & Davidsson, Fredrik – Säg något kärleksfullt

Affisch Boksoffan (pdf)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 1 juli 2020