Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Ungdomschecken

Ungdomschecken är ett bidrag på upp till 10 000 kr som unga mellan 13 och 25 år kan söka från kommunen för att anordna någon typ av arrangemang. Det kan vara allt från konserter till föreläsningar, eller varför inte en prova-på-dag med olika sporter!

Frågor och svar om Ungdomschecken:

Vem kan söka Ungdomschecken?

Du som är mellan 13 och 25 år och bor i Linköpings kommun kan söka bidrag från Ungdomschecken men ni måste vara minst två personer som ska genomföra arrangemanget  tillsammans och ni måste lämna in ansökan senast en månad innan själva arrangemanget genomförs.

Vad har gjorts tidigare?

Bidrag från Ungdomschecken har tidigare gått till bland annat: konserter med olika lokala band, en utställning med konst av återvunnet material, en fotbollsnattcup, en undersökning om ungdomars kulturvanor, en kulturdag, en minifestival för att lyfta fram kvinnliga musiker, olika typer av föreläsningar och mycket, mycket annat!

Vem får gå på arrangemanget?

Arrangemang som ordnas med Ungdomschecken måste vara publikt. Det betyder att andra ungdomar i Linköping också ska kunna ta del av arrangemanget och inte bara de som känner arrangörerna, till exempel. Platsen för arrangemanget måste också vara tillgänglig för funktionshindrade.

Vad kan jag söka pengar för?

Du kan söka pengar för en massa olika saker, till exempel: lokalhyra, arvode/gage till en föreläsare/artist, marknadsföring, hyra av utrustning, en ljudtekniker, eller polistillstånd. Du kan dock INTE söka pengar för olika investeringar som till exempel en dator eller kamera eller fika till besökarna.

Vem bestämmer om jag får bidrag eller inte?

Du ska skicka din ansökan till ungdomsombuden (se kontaktuppgifter i nedan) och de går sedan igenom den för att se om den uppfyller kraven (se regler i nedan). Om de hittar något fel eller om något är oklart kontaktar de dig så att du får komplettera din ansökan. Om den uppfyller kraven skriver ungdomsombuden ett förslag på beslut som sedan godkänns av ansvarig på kultur- och fritidskontoret. När arrangemanget är genomfört ska du fylla i en redovisning och skicka till ungdomsombuden senast en månad efteråt (se redovisning i nedan).

Senast uppdaterad den 31 oktober 2018

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: