Hoppa till huvudinnehåll

Sommargågatan 2024

Mellan den 17 juni och 25 augusti är sommargågatan tillbaka på Storgatan. Längs gatan finns grönska, uteserveringar och sittmöbler.

Sommargågatan sträcker sig längs Storgatan mellan Läroverksgatan och S:t Larsgatan. 

Sommargågatan 2023

Tema barn

Årets tema för sommargågatan är barn. På Stora torget hittar du i år Folkets lekrum med spel och leksaker för barn. Som vanligt kommer det att finns sittmöbler och grönska utplacerade längs gatan. Alla buskar och träd som planteras ut på sommargågatan kommer efter sommaren att återbrukas och planteras ut i våra parker.

Uteserveringar

Ta gärna plats på någon av våra trevliga uteserveringar längs Sommargågatan. Här kan du koppla av och njuta av din favoritdryck eller en god måltid. Det finns något för alla smaker!

Cykla med omtanke

Sommargågatan är i första hand till för fotgängare, men den är också öppen för behörig trafik, cyklister och elsparkcyklar. Vi uppmanar alla att visa hänsyn och hålla en gångfart på högst sju kilometer i timmen, för att säkerställa en trygg miljö för alla. Var extra uppmärksam på eventuellt lekande barn på gatan.

Busstrafik

Under perioden 17 juni-25 augusti kommer busstrafiken som vanligtvis går via Storgatan att ledas om via Trädgårdstorget. Du hittar mer information om din resa i Östgötatrafikens app eller webbplats.

Taxi och varutransporter

Om du planerar att ta en taxi från Stora torget i sommar finns de tillgängliga på sin uppställningsplats vid Sankt Lars kyrka.

Sommargågatan 17 juni-25 augusti 2024

Den gula sträckan på kartan är där sommargågatan kommer vara. Sommargågatan sträcker sig längs Storgatan mellan Läroverksgatan och S:t Larsgatan, det är gångfart som gäller. Framkomligheten kommer att vara starkt begränsad för fordonstrafik. Genomfart är inte möjlig mellan Stora torget och Läroverksgatan. Möblerna mitt i gatan är placerade så att utryckningsfordon kan ta sig fram.

Även på Platensgatan kommer framkomligheten att vara starkt begränsad för fordonstrafik.

Färdtjänst, hotellgäster och annan behörig trafik får köra enligt kartan nedan som visar körriktningar.

Leveranser och annan tyngre trafik ska helst ske mellan klockan 04.00-11.00 på vardagar.

Linköpings stadsfest 21-24 augusti

Linköpings stadsfest innebär mycket folk i rörelse kring Stora torget och Borggården. Det medför också en del avspärrningar.

Kartan nedan gäller under sommargågatan 17 juni-25 augusti. (Dock med avvikelser under Linköpings stadsfest, följ aktuell skyltning).

Tillsammans berikar vi den livsvänliga innerstan, och på sommargågatan finns utrymme att mötas och njuta av en grön, skön stad med puls. Vi ses!

Senast uppdaterad den 4 juni 2024