Hoppa till huvudinnehåll

Stångårundan

I Linköpings kommun arbetar vi utifrån det idrottspolitiska programmet “Aktiv hela livet”. Programmet går ut på att främja fysisk aktivitet och skapa rörelseglädje. Som en del i det arbetet har Stångårundan skapats.

Kvinna gör armhävningar på en brygga.

 

Att främja aktivitet handlar inte bara om att stödja och utveckla föreningsidrotten. Det handlar också om att skapa mötesplatser och upplevelser kring aktivitet, utanför det organiserade föreningslivet. 

I dag väljer allt fler bort föreningsidrotten och motionerar istället på egen hand. Några av de populäraste motionsaktiviteterna är att promenera, löpa och styrketräna. I Linköpings kommun finns det goda förutsättningar till att utöva dessa aktiviteter. 

Den vackra miljön kring Stångån är populär för både promenader och löpning. För att addera mer rörelseglädje och höja upplevelsen ytterligare för de som väljer att motionera där har Linköpings kommun skapat Stångårundan. 

Rundan startar vid konstverket Målarmusslan och går sedan medsols runt Stångån, totalt cirka 6,4 km. Stångårundan innehåller stationer som är utmarkerade med skyltar. På skyltarna finns QR-koder som leder till instruktionsfilmer med övningar. Övningarna går att utföra i olika svårighetsnivåer vilket gör att rundan passar både dig som är lite mer tränad och dig som är lite mindre tränad.

Senast uppdaterad den 24 maj 2022