Passagen Linköpings Konsthall

I konsthallen arrangeras utställningar med inriktning på samtidskonstens alla olika uttrycksformer. Vi har tre olika utställningsytor på Passagen Linköpings konsthall, 1,2 och 3. I 1 och 2 kommer vi att visa större utställningar och i 3 har vi nu möjlighet att visa utställningar i det mindre formatet.

Konsten att välja 2019

Konsten att välja 2019

Öppettider

Tisdag 12-16
Onsdag 12-18
Torsdag 12-20
Fredag - söndag 12-16 

Fri entré!

Nuvarande utställningar

Vernissage Helena Sjögren 28/11 17.00.

Linköpingskonstnären Helena Sjögren är medlem i konstnärsföreningen ALKA, och har genom åren visat ett stort antal utställningar och genomfört en mängd  offentliga gestaltningsuppdrag. Keramiken, med dess till synes oändliga möjligheter till variation, är hennes huvudsakliga konstnärliga uttrycksmedel. I hennes nya utställning på Passagen visas keramik

Den nationella konstdiskussionen har under hösten 2019 till stor del haft fokus på offentligt finansierad konst. På Passagen Linköpings Konsthall avrundas utställningsåret traditionsenligt med en utställning av årets offentliga konstinköp till Linköpings kommuns konstsamling.

Linköpings kommuns konstsamling innehåller ca 6 000 verk. Samlingen utökas varje år med ca 50-70 nyinköpta verk av lokalt, regionalt och nationellt verksamma konstnärer. Dessa kommer småningom att placeras i offentlig miljö i någon av kommunens lokaler. Anställda i Linköpings kommun har under utställningsperioden möjlighet att önska verk ur utställningen till sina arbetsplatser.

Utställningen "Konsten att välja" innehåller detta år verk av bland andra Ola Åstrand, Sophi Vejrich, Thomas Edetun, Ebba Hammarskiöld, Christofer Dahlby och Kristina Thun!

Utställningen är öppen för allmänheten från och med torsdag 21/11 klockan 12.00.

Välkommen till vernissage på torsdag 5 december kl. 17.00

En viktig del av konsthallens verksamhet utgörs av Ateljé Passagen, som ligger i anslutning till konsthallen. Ateljén är en mötesplats som möjliggör eget konstnärligt skapande för barn och ungdomar. Den samtidskonst som visas i konsthallen används som utgångspunkt för den verksamhet som Ateljén bedriver. Med fantasi, olika material och stöd av bildpedagogen Randi Leirnes kan besökarna utveckla sin egen kreativa förmåga.

Randi ger följande presentation av den kommande utställningen: I utställningsrum 3 kommer vi under perioden 5/12 – 23/1 att visa fragment av vad som rör sig i huvudet på konsthallens unga gäster. Vår avsikt är att lyfta ut det som händer i Ateljé Passagen så att det som sker där blir synligt för konsthallens andra besökare.

Vi hoppas att utställningen också ska ge en bild av de processer som sker när konsten möter den egna kreativiteten. Det är mycket glädje, tankfullhet och experimenterande som väcks och ibland också frustration när det inte blir som man vill. Den unga människans egna erfarenheter blandar sej med upplevelser i konsthallen. Egentligen skulle vi vilja visa det som sker inuti varje individ med det är lite komplicerat. Kanske det sipprar igenom när ni tittar och lyssnar mellan raderna.

Kommande utställningar

Vi återkommer så snart programmet för 2020 är klart

Program i Konsthallen

28 november 17.00-20.00  Vernissage  Helena Sjögren. Utställningsrum 2.

5 december 17.00-20.00 Vernissage Ateljé Passagen. Utställningsrum 3.

6 december  09.30-11.00 Barnvagnsvisning och fingerfärg
Vi tittar, lyssnar och upplever konsthallens utställnig. Efteråt målar vi med fingerfärg i Ateljén. Vi målar med yogurt, blåbär och karamellfärg. Säg till vid anmälan om ditt barn inte tål yogurt.
Vi har 6 barnstolar, övriga som behöver barnstol får sitta i knä eller ha med egen stol.
Ålder 0-3 år, äldre syskon efter överenskommelse.
Föranmälan krävs. ateljepassagen@linkoping.se  pris 25 kr. kontant/swish

7 december 13.00 Lördagsprogram för barn 3-100 år.Konstsamtal och skapande för familjer och enskilda.
Vi inspireras av det tredimensionella i konsthallen och bygger egna favoriter i Ateljén. (trä, papp och limpistol - föräldrar är extra välkommna)
pris: 25 kr kontant eller swish

12 december 18.30-20.00  Filmakademin. Björn Horgby, professor emeritus, örebro universitet.
Ett samarbete mellan Cinemax,Folkuniversitetet och Passagen Linköpings konsthall.

Passagen Linköpings Konsthall planerar självständigt sitt programinnehåll och bjuder in sina utställande konstnärer. Utställningsprogrammet planeras för cirka två år i förväg.

Vi följer aktivt vad som händer på bildkonstområdet och tar också emot utställningsförslag på adressen passagen@linkoping.se (endast per e-post). Förslaget ska innehålla en skriftlig beskrivning av projektet (cirka 1 sida) och högst 6 bifogade bilder (.jpeg, 300 dpi, max 1 MB). I fråga om videoverk bör en länk till videofilen bifogas till projektbeskrivningen.

Eftersom vårt utställningsprogram inte grundar sig på ansökningsförfarande ger vi ingen respons om de förslag vi får tillhanda, utan vi kontaktar avsändaren om vi vill ha mer information om projektet.

Passagen Linköpings konsthall

Skicka e-post till Passagen Linköpings konsthall

E-post: zzzpassagen@linkoping.se

Telefon: 013-20 57 32

Besöksadress: Stora Torget 2 (se karta) Öppettider: tisdag 12-16
onsdag 12-18
torsdag 12-20
fredag - söndag 12-16

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 5 december 2019