Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Passagen Linköpings Konsthall

I konsthallen arrangeras utställningar med inriktning på samtidskonstens alla olika uttrycksformer. Vi har tre olika utställningsytor på Passagen Linköpings konsthall, 1,2 och 3. I 1 och 2 kommer vi att visa större utställningar och i 3 har vi nu möjlighet att visa utställningar i det mindre formatet.

från utställningen Östgöta konstförening 100 år

Bild från utställningen Östgöta konstförening 100 år

Öppettider 

Tisdag - lördag 12.00 - 16.00

Fri entré!


Aktuella utställningar

Ettan & Tvåan. 3 juni - 26 augusti. Hundraåring ställer ut på Passagen.

Hundraårsfirande Östgöta konstförening visar under sommaren en jubileumsutställning på Passagen. Utställningen bär titeln “Östgöta konstförening 100 år” och visar de konstnärskap som under den senaste tioårsperioden har tilldelats föreningens stipendium.

 -Östgöta konstförening har spelat en betydande roll för den Östgötska konstens utveckling under sin sekellånga historia. Många är t ex de konstnärer som har debuterat genom att medverka i föreningens återkommande salong, säger konsthallschef Lars-Ove Östensson.

-100 år gör oss unga på nytt, säger konstföreningens ordförande Anders Lindkvist

I utställningen på Passagen medverkar konstnärerna Anne De Geer, Peter Freudenthal, Jimmy Gustavsson, Berit Hammarbäck, Mika Liffner, Wolfgang Peter Menzel, Hasti Radpour, Ingrid Schöön Holmberg, Elin Redin, Maria Segersäll, Rasmus Sköld, Amie Stålkrantz, Peter Öhrnell och Ila Örtlund

Trean. 10 juni  - 19 augusti. Bertil Almlöf, grafik

Under i stort sett hela sitt mångåriga konstnärskap har Bertil Almlöf (f 1930) arbetat med grafik som komplement till måleriet! I huvudsak har han använt sig av teknikerna litografi, träsnitt och linoleumsnitt.
I samband med att Almlöfs förlag ger ut boken "Bertil Almlöf Grafik", med text av Thomas Millroth, visar Passagen i Linköping en utställning med ett urval av de grafiska blad som genom åren kommit från Almlöfs ateljé. 
 
I förordet till boken skriver konsthallschef Lars-Ove Östensson om "Avfärd", ett av de många verk som visas:
 
Detta verk har för mig kommit att bli någonting betydligt mer än ett motiv av en sjö, en ö, två människor och en roddbåt. Den väcker tankar och ställer frågor om oss människor och vårt förhållande till världsalltet. Avfärd påverkade mig då jag såg den regelbundet under mina studieår vid Linköpings Universitet. Och den fortsätter alltjämt att påverka mig, då jag med jämna mellanrum återvänder till den i tankarna. Den är för mig ett lysande exempel på hur viktig, närmast livsnödvändig, konsten är för oss människor.

Trean. 26 augusti - 21 oktober Artist in Residence. Justine Ghinter

Ettan. 3 september - 28 oktober Tilpo.

Tvåan. 9 september - 4 november Thomas Lundgren, måleri

 

 

 

Sommarkurs, Passagen 2021. Landskapsmåleri med Olle Schmidt
När: 15-17 juni. 11.00-16.00
Var: i Trädgårdsföreningen
Vem: För dig med stort intresse och viss målarvana. från 16 år
Pris: 600 kronor för tre tillfällen: kontant eller swish
Ta med: Eget fika

Detta ingår:

- Akrylfärg och pannå att måla på

- olika målningsuppgifter

- Personlig vägledning

Anmälan till randi.leirnes@linkoping.se Märk mejlet med "Måla med Olle"
Har du frågor kontakta Randi på 0725 - 82 80 56 eller Olle på 0761 - 69 26 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Passagen Linköpings Konsthall planerar självständigt sitt programinnehåll och bjuder in sina utställande konstnärer. Utställningsprogrammet planeras för cirka två år i förväg.

Vi följer aktivt vad som händer på bildkonstområdet och tar också emot utställningsförslag på adressen passagen@linkoping.se (endast per e-post). Förslaget ska innehålla en skriftlig beskrivning av projektet (cirka 1 sida) och högst 6 bifogade bilder (.jpeg, 300 dpi, max 1 MB). I fråga om videoverk bör en länk till videofilen bifogas till projektbeskrivningen.

Eftersom vårt utställningsprogram inte grundar sig på ansökningsförfarande ger vi ingen respons om de förslag vi får tillhanda, utan vi kontaktar avsändaren om vi vill ha mer information om projektet.

Passagen Linköpings konsthall

Till e-postformulär för Passagen Linköpings konsthall

E-post: zzzpassagen@linkoping.se

Telefon: 013-20 57 32

Besöksadress: Stora Torget 2 (se karta) Öppettider: tisdag - lördag 12 - 16

Besöksadress : Stora Torget 2 Öppettider: tisdag - lördag 12 - 16

 

 

Senast uppdaterad den 7 juni 2021