Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Workshops kring arkivering

Stadsarkivet har tillsammans med eLärandeCenter tagit fram en Arkiveringsutbildning som finns i Utvecklingsportalen. Genomförandet av hela utbildningen tar cirka 30 minuter och därefter finns det möjlighet att anmäla sig till en fysisk workshop.

Arkivpersonal i depån Bild: Linköpings kommun

 

Vi har just nu tre inplanerade workshopstillfällen i Stadsarkivets lokaler. Beroende på hur restriktionerna ser ut för covid -19 kan workshopen bli i meet. Vidare instruktioner kommer cirka en vecka innan workshopstillfällena.

- onsdagen den 10 mars som riktar sig mot dig som hanterar omvårdnadsakter
- torsdagen den 11 mars som riktar sig mot dig som är personalredogörare och hanterar personalakter rörande anställda
- fredagen den 12 mars som riktar sig mot dig som är arkivredogörare

Utbildningen är öppen för alla, men det är olika vägar att ta sig till Utvecklingsportalen beroende på om du arbetar inom Linköpings kommun och har tillgång till Linweb eller om du arbetar externt.

Inför deltagandet i workshopen ska du ha genomgått de olika momenten i Arkiveringsutbildningen. Du hittar anmälan till workshop längst ned på förstasidan av Arkiveringsutbildningen i Utvecklingsportalen.

Gå till http://linweb.linkoping.se/ och klicka på ikonen för Utvecklingsportalen längst ner till höger på startsidan. När du är inne i Utvecklingsportalen väljer du Kurskatalog högst upp på sidan.

I Kurskatalogen letar du reda på utbildningen som heter Arkiveringsutbildning, exempelvis genom att använda sökfunktionen, sortera på namn eller välja Blandat lärande under Utbildningsform i vänstermenyn.

Gå till https://utveckling.linkoping.se/login/index.php och klicka på knappen Starta nu genom att skapa ett nytt konto. Därefter fyller du i dina uppgifter och klickar på knappen Förfrågan om användarkonto. När ditt konto är registrerat så följer du samma länk som ovan och loggar in som extern användare.

I Kurskatalogen letar du reda på utbildningen som heter Arkiveringsutbildning, exempelvis genom att använda sökfunktionen, sortera på namn eller välja Blandat lärande under Utbildningsform i vänstermenyn.

Senast uppdaterad den 20 januari 2021