Hoppa till huvudinnehåll

Anställning efter omställningen

Omställningen till områdesbaserad vård och omsorg i hemmet syftar till att skapa goda förutsättningar för både medarbetare och invånare. Förändringen innebär förändrade arbetssätt och att många kommer erbjudas att ta anställning hos en ny arbetsgivare.

Förändringen innebär att flera områden är berörda av att annan arbetsgivare kommer bedriva verksamheten än den som gör det idag. Det gör att många medarbetare kommer erbjudas anställning hos en en ny arbetsgivare om man vill arbeta kvar i området.

Om en ny arbetsgivare tar över ett område kommer de som arbetar mer än 50 procent av sin tjänstgöringsgrad i området erbjudas att gå över till den nya arbetsgivaren. Det gäller alla i verksamheten, oavsett yrke.

Väljer du att vara kvar hos din nuvarande arbetsgivare kan du få arbeta i ett annat område där den arbetsgivaren har verksamhet.

I början av september kommer alla medarbetare få information från sin arbetsgivare om vad som gäller för just dem. Den 14 oktober är sista dag för att välja eventuell övergång till ny arbetsgivare.

Nu finns en sida på Utförarwebben där du kan läsa mer om processen kring anställning i och med omställningen till områdesbaserad vård och omsorg.

Senast uppdaterad den 6 september 2022