FoU Centrum deltar i internationellt projekt med fokus på demensvård

Memory Media är ett 2-årigt Erasmus+-projekt som FoU Centrum för vård, omsorg och socialt arbete är engagerat i. Det startade i december 2016.

D C Thomson & Co Ltd

Foto: D C Thomson & Co Ltd

Syftet med Memory Media är att utbyta och gemensamt utveckla kunskap om god praktik när det gäller modeller och metoder för hur man arbetar – och undervisar – inom demensvård. Fokus ligger på hur man uppnår bästa möjliga kognitiva stimulans för människor som befinner sig i relativt tidiga stadier av olika demenssjukdomar. En litteraturstudie ska genomföras under våren, och ungefär samtidigt med den inleds en jämförande studie mellan de deltagande länderna. Den studien fortsätter i höst.

Övriga deltagare i projektet är Gannan Medical University i Kina, utbildningsorganisationen Centro de Formación Somorrostro i Spanien, Forth Valley College i Skottland samt Dundee and Angus College, även det i Skottland, som också leder och koordinerar hela arbetet.

– Att vi engagerades beror på att FoU-kommunerna och Linköpings universitet har kommit långt i utvecklingen av demensvård, och på grund av att vi sedan ungefär tio år tillbaka har ett väletablerat samarbete med Dundee College, säger Mats Eriksson på FoU Centrum.

Linköpings universitet kommer också att knytas till projektet i ett senare skede.

 

Catarina Gisby

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 17 maj 2018