Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Grafiskt element

Genom att hålla oss inom vår grafiska profil skapar vi igenkänning och bygger vår visuella identitet. Som en del av den grafiska profilen och som ett sätt att särskilja oss visuellt finns ett grafiskt element att använda sig av. Vi kallar det idémönstret.

Idémönstret knyter an till Linköpings centrala värden på flera sätt. Dess flödande utformning symboliserar hur en idé föder en annan och visar att idéer kan samverka och skapa dynamik. Det speglar mod och ständig förändring.

Det grafiska elementet kan användas till bilder och färgplattor, antingen med någon av våra profilfärger eller transparent. Bubblorna i mönstret kan även fyllas med ränder eller prickar. Mönstret får beskäras fritt och placeras där det bäst lyfter det visuella intrycket.

Man får, men måste inte, använda det grafiska elementet så länge man kommunicerar i varumärkesstärkande syfte. Det vill säga i de sammanhang då logotypen ”Linköping – där idéer blir verklighet” används som avsändare. Det är inte tillåtet att använda det grafiska elementet när logotypen ”Linköpings kommun” används som avsändare.

Här följer några exempel och inspiration på hur man kan använda det grafiska elementet på olika sätt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 24 maj 2018