Vi är Linköping

En stads själ formas bara på ett enda sätt – av människorna. Vi som lever och bor här. Som känner, tänker, tror och tycker.
Som leker, jobbar, pluggar, umgås, äter, pratar, bråkar och älskar. Vi är Linköping.

En stads själ formas bara på ett enda sätt – av människorna som lever och bor här. I Linköping är vi väldigt många – över 157 000 verkliga människor som alla har våra historier, våra drömmar, önskningar och förhoppningar. Och vi blir gärna fler.

Vi är Linköping är ett projekt som genomförs i syfte att visa att Linköping ÄR människorna och att människorna ÄR Linköping. Att vår stad är en plats för mångfald, mod och mänsklighet. För alla.

Genom djupintervjuer får vi lära känna några av alla som bidrar till att forma Linköpings själ, och som via webbplatsen linkoping.se/viarlinkoping, Facebook och Instagram delar med sig av sina tankar och känslor. Vår förhoppning är att vi under projektets gång ska kunna fylla på med fler fantastiska Linköpingsbor.

Exakt vilka stigar Vi är Linköping tar och när det slutar är ännu inte bestämt. Vi vill att projektet, precis som vår stad, ska vara levande och dynamiskt. Delmål på vägen är dock en fotoutställning på Passagen i höst.

Varmt välkommen att följa oss. Du är Linköping. Vi är Linköping.

 

Foto: Jonas och Anton Sällberg

”Jag undrar hur många japaner som har bilder på en svensk soldat med en halv klarinett.”

Andreas
”Jag kan visa min känslor, det är modigt.”

Kalle
”Om jag känner av min ålder? Nej, hur ska det kännas? Det vet jag inte.”

Lars
”Ibland känns det som om jag kan överleva allt som kommer i min väg.”

Mathilda
”Visst var det dagar när det var extra oroligt och då sa mamma att vi fick stanna inomhus.”

Mohamed
”Det känns i kroppen när man älskar någon. Det är bra liksom, inte något ledset eller dumt.”

Adeline
”Han friade till mig i Nepal. Vi hade varit ute och vandrat i flera veckor. och det var när vi kom till vårt lilla värdshus en dag som han frågade, bredvid ett apelsinträd”

Eva

Senast uppdaterad den 21 december 2017