Lärande för hållbar utveckling - LHU

 

Lust och engagemang – utbildning för en hållbar framtid

14-15 november 2017 – i Linköping

Välkommen till LHU-nätverkets nationella konferens med fokus på lärande för hållbar utveckling och Agenda 2030. Genom en utbildning för hållbar utveckling skapar vi lust att lära, engagerade och handlingskompetenta elever och barn, för en hållbar framtid.

Tid: 12:30 den 14 nov (registrering från 11:30) – 12:45 den 15 nov. Luncher ordnas på egen hand.

Innehåll: Huvudföreläsare (bland annat Charles Hopkins, UNESCO Chair in Reorienting Teacher Education), valbara pass / workshops, gruppdiskussioner och materialbord.

Arrangör: Linköpings kommun i samarbete med det nationella LHU-nätverket, Universitets- och högskolerådets verksamhet Den Globala Skolan och SWEDESD.

Målgrupp: Pedagoger för åldrarna 0-19 år, rektorer, förskolechefer, huvudmän, politiker, strateger och andra engagerade och intresserade av lärande för hållbar utveckling.

Kostnad: Konferensen är avgiftsfri. Middagen (vegetarisk) kvällen den 14 november faktureras 300 kr.

Anmälan: Görs senast 27 oktober. Bindande anmälan. Avgift på 1 000 kr tas ut vid outnyttjad plats eller om avanmälan görs efter 15 oktober. Program, valbara pass och anmälningslänk finner ni nedan.

Valbara pass: OBS! En begäran om att välja valbara pass skickas den 1 oktober ut till er som anmält er till konferensen fram till och med 30 september. För er som anmäler er till konferensen från och med den 1 oktober, väljer ni valbara pass vid anmälan till själva konferensen. Beskrivning av de valbara passen finner ni nedan.

Aktivt deltagande: Ta med din smartphone, lärplatta osv så du kan vara en aktiv deltagare under konferensen. Har du twitter? Använd #LHUskola.

Kontakt: Har ni frågor? Kontakta Ann-Sofi Johansson, ann-sofi.johansson[at]linkoping.se, 013-20 74 46.

Välkommen!

I filmen intill berättar förstelärarna på Tornhagsskolans F-6 hur de tillsammans med skolledning och sina kollegor arbetat för att bygga upp en samsyn óch ett gemensamt arbete med eleverna utifrån ett lärande för en hållbar utveckling. I fokus befinner sig elevernas intresse för en hållbar framtid och ett maximalt lärande och en undervisning som engagerar.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 29 september 2017