Hoppa till huvudinnehåll

Hon blir ny chef för kultur

19 april 2024 | Kommun & politik, Uppleva & göra
I dag, fredag 19 april, blev det klart att Maria Modig blir ny avdelningschef kultur i Linköpings kommun. Maria Modig kommer senast från en tjänst som kultur- och fritidsdirektör i Norrköpings kommun.

Maria Modig blir ny chef för kultur i Linköpings kommun. Foto: privat

– Vi fick in många kvalificerade ansökningar till den nya tjänsten och jag är nu glad att Maria Modig tackat ja. Hon har en gedigen kunskap om kulturområdet och erfarenhet av att vara chef och ledare. Dessutom har hon erfarenhet från regional och nationell nivå och har ett upparbetat kontaktnät, säger kultur- och fritidsdirektör Karin Olanders.

Maria Modig tillträder tjänsten den 15 augusti 2024.

– Jag är glad att få jobba med kultur i min hemstad där mitt kulturintresse en gång startade med teater på Arbis, säger Maria Modig.

– I de nationella kulturpolitiska målen står att kulturen ska vara en dynamisk obunden kraft med yttrandefriheten som grund och det vill jag ta fasta på och skapa en samhörighet i kommunen/staden där kulturen är och kommer att vara en självklar del i det gemensamma samhällsbyggandet, säger Maria Modig. 

Förändrad ledningsstruktur

I samband med en förändrad ledningsorganisation har kultur- och fritidsdirektör Karin Olanders beslutat att tillsätta en ny avdelningschef kultur. Michael Brask som för närvarande är enhetschef för kultur och ungdom kommer att fortsätta men i stället som avdelningschef ungdom och fritid som kommer utgöras av den nuvarande ungdoms- och fritidsverksamheten samt Kulturskolan.

– Sedan jag började i min roll som kultur- och fritidsdirektör 2015 har förvaltningen vuxit och nya delar har tillkommit. Jag ser ett behov att gruppera om och stärka ledarskapet både gällande kultur och ungdom, därav har jag valt att anställa en ny avdelningschef för kultur och renodla Michael Brasks uppdrag mot ungdom. Andreas Hagström blir avdelningschef för idrott och friluftsliv och Marie Sääf avdelningschef för bibliotek, båda har liknande roller i dag, säger Karin Olanders.

Den förändrade ledningsstrukturen innebär inga utökningar eller neddragningar utan ligger inom förvaltningens nuvarande resurser. Syftet är att skapa en större tydlighet mot medborgarna, ge en bättre leverans mot kultur- och fritidsnämnden samt att skapa en jämnare arbetsbelastning för cheferna.

Senast ändrad den 19 april 2024

Senaste nytt

Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år