Agora

Agora - ett hus för alla och den nyaste mötesplatsen i Linköping. Huset ligger i närheten av Skäggetorpsskolan och är en samlingsplats för alla oavsett ålder. Förutom ett modernt bibliotek som är husets hjärta rymmer huset en digital studio, en musikstudio, en kreativ ateljé, flera scener samt flera bokningsbara mötesrum.

Entré Agora Skäggetorp centrum 18

 

Öppettider

Tisdag - torsdag  kl. 11.00–19.00
Fredag - lördag   kl. 11.00–16.00

Vi har även drop-in för förskolor onsdagar och torsdagar 09:00-11:00.  

Bibliotek Agora

I biblioteket kan du beställa böcker från hela Östergötland eller koppla av i en skön fåtölj och läsa någon av våra tidskrifter. Behöver du öva på svenska så finns det både språkcafé och en grupp där vi läser lättlästa böcker tillsammans. 

På gång hos oss

För dig som vill veta mer

Syftet med huset är att skapa möjligheter för en meningsfull fritid och erbjuda en mötesplats för Linköpingsborna. Huset ska även fungera som ett nav för initiativ från föreningslivet i stadsdelen samt kunna bygga broar mellan stadsdelen och andra delar av Linköping. 

I det nya huset finns det  café, scen, ateljé, digital studio, musikstudio och mycket mer. Biblioteket, som är husets hjärta, ger oändliga möjligheter att upptäcka, utforska, undersöka, lära och stilla sin nyfikenhet. Här finns plats för kultur, gemenskap och kommunikation som skapar engagemang och förståelse.

Till den här mötesplatsen är vi alla välkomna, precis som vi är!

Invånarna har fått vara med och forma innehållet

Agora har föregåtts av ett gediget förarbete i form av en förstudie, en livstilsundersökning, fokusgrupper för olika åldrar samt i bred dialog med både föreningslivet och Linköpingsborna. Värdefull input som nu ligger till grund för den inriktning och utformning som huset nu får.  

Följ oss i social media

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 12 september 2019