Förskolan Kvinnebystigen 1 är en förskola med fyra avdelningar belägen centralt i Kvinneby med närhet till skog och natur.
Inskolning
Inskolningen varar i ca 10 dagar. Första dagen är familjen här en kort stund sedan utökas tiden under inskolningen. Första veckan är vårdnadshavaren med hela tiden för att under andra veckan börja gå ifrån. En pedagog håller i inskolningen och är kontaktperson, samma person har sedan ett uppföljningssamtal efter en tid.
Verksamhet
Inriktning
Kvinnebystigen 1 har Grön Flagg och är även ansluten till Friluftsfrämjandet med profileringen Skogsmulle i förskolan.
Arbetssätt
Vi har två elcyklar med plats för 6 barn vardera som gör att barn och pedagoger kan röra sig i närsamhället med lätthet. Hos oss är nyfikenhet glädje och omsorg i fokus. På förskolan finns förskolebibliotek och alla pedagoger har genomgått skolverkets utbildning i läslyftet. Förskolan har tillagningskök och vår kock är en naturlig del av verksamhetens pedagogik och innehåll.
Förskolan Kvinnebyvägen 91 är en förskola med åtta avdelningar belägen i Kvinneby med närhet till skog och natur.
Avdelningar
Inskolning
Inskolningen varar i cirka 10 dagar. Första tiden är vårdnadshavaren med för att sedan lämna barnet korta stunder. Inskolningen utgår alltid ifrån varje barns enskilda behov och förutsättningar. Varje familj får en egen kontaktperson under inskolningen som sedan även håller i uppföljningssamtalet.
Verksamhet
Inriktning
Kvinnebyvägen 91 har Grön Flagg och är även ansluten till Friluftsfrämjandet med profileringen Skogsmulle i förskolan. Vi har en mobil verksamhet knuten till Kvinnebyvägen 91 i form av en förskolebuss som ersätter en avdelning och bedriver utomhuspedagogik med de äldsta barnen på förskolan.
Arbetssätt
Vi har även två elcyklar med plats för 6 barn vardera som gör att barn och pedagoger kan röra sig i närsamhället med lätthet. Hos oss är nyfikenhet glädje och omsorg i fokus. På förskolan finns förskolebibliotek och alla pedagoger har genomgått Skolverkets utbildning i läslyftet. Förskolan har tillagningskök och vår kock är en naturlig del av verksamhetens pedagogik och innehåll.
Kyrkbackens förskola i Vårdnäs drivs av Svenska kyrkan och Vist Vårdnäs pastorat.
Här hittar du 22 barn i åldrarna 1-5 år som tas om hand av fem pedagoger med gedigen erfarenhet och mångsidig kompetens.
Vi arbetar för att alla barn ska rustas för ett livslångt och lustfyllt lärande där deras rätt till trygghet, utveckling och meningsfulla relationer bejakas och värdesätts.
Vår huvudmans värdegrund ger oss dessutom en särskild blick för barnets andliga utveckling så som det beskrivs i FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi tror på det kompetenta barnet, som redan besitter kunskap. Vårt uppdrag är därför att utmana varje barns eget kunnande utifrån deras intressen och förutsättningar.
Vi är en liten familjär förskola i Malmslätt som utifrån en kristen tro vill forma en trygg miljö där barnen ges möjlighet att utveckla sin personlighet och självkännedom.
I barnens vardag ingår bland annat skogspromenader, språksamling, skapande aktiviteter samt sång och musik.
Välkommen till oss!
Vreta förskola, Källgårdsvägen 1
Vreta förskola öppnade våren 2016 och ligger i direkt anslutning till Vreta Klosters skola. En trivsam byggnad i två plan som passar in i omgivningen, och som samtidigt kan erbjuda moderna och ändamålsenliga lokaler för förskolebarn. Förskolan har fem avdelningar där barnen är åldersindelade. I närområdet finns bergsslussar och stora grönområden.
Innemiljö
Ljusa och moderna lokaler som är utformade för förskoleverksamhet. Det finns ett flertal gemensamma ytor så som ateljéer, rörelserum och vattenrum.
Utemiljö
Intill förskolan finns grönområden och skogsmark som används som en förlängning av förskolans gård.
Pedagoger
Vi arbetar med tema och språkstimulerande aktiviteter utifrån barns intressen och där barnen har stort inflytande över verksamheten. Vår tanke är att barnen ska få uppleva sång och musik, rörelse, kultur, skapande, utflykter och våra traditioner.
En förskola att längta till
Vi arbetar med projekt/teman som utgår från barnens intressen vilket leder till att barnen får inflytande och kan vara delaktiga i sin egen vardag. Vår strävan är ett utforskande arbetssätt där barnens lärprocesser är i fokus.
Pedagogisk dokumentation är en viktig del av vårt arbete. Genom den vill vi synliggöra barnens lärande men också den kompetens en grupp barn och vuxna tillsammans skapar. Dokumentationerna ligger sedan till grund för verksamhetens planering.
Genom kontinuerliga utvecklingssamtal ges du som vårdnadshavare möjlighet att utbyta information med förskolepersonalen kring barnets individuella utveckling och lärande samt hur förskolan kan bidra till att barnet trivs, lär och utvecklas.
Förskolan Kärrsundsgatan 1
Hos oss på Kärrsund finns barn i åldrarna 1-5 år som är uppdelade i två grupper, Norra- och Södraflygeln. Vi använder oss av ett temainriktat arbetssätt som utgår från barnens intresse, nyfikenhet och funderingar. Vi vill att trygghet, glädje, lek, och lärande ska genomsyra vår verksamhet i god samverkan med vårdnadshavare. Vår verksamhet sker dagligen både inom- och utomhus.
Innemiljö
Under 2017 har Kärrsund renoverats och i våra fina lokaler inbjuder både till pedagogiskt arbete och lek. Vi har ett öppet klimat i huset med ett gott samarbete. Ibland organiserar vi vår verksamhet så att alla barn på förskolan träffas i tvärgrupper.
Utemiljö
Vi har en stor gård som inbjuder till olika typer av lek. Vi har en pool som används under sommaren och på vintern används vår egen pulkabacke. Det finns också en grillplats där vi ibland lagar mellanmål eller lunch. Vi ser oss ofta omkring i vår närmiljö med promenader till t.ex. kanalen, skogen eller lekparker. Vi har ett gott samarbete med biblioteket och öppna förskolan. En gång i veckan går vi till Evastigens gymnastiksal.
Pedagoger
Vi arbetar med tema och språkstimulerande aktiviteter utifrån barns intressen och där barnen har stort inflytande över verksamheten.
En verksamhet som främjar leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet.
Förskolan Lantbruksgatan 2 består av två avdelningar; Regnbågen och Solstrålen. Vi tar emot barn i åldrarna 1-5 år, fördelade i grupper om yngre och äldre barn.
Maten levereras från Änggårdsskolan.
Förskolan Lerbogavägen är belägen i Bankekind och består av fyra avdelningar, Havren, Kornet, Rågen och Vetet samt har tillagningskök .Vi arbetar i åldersindelade grupper
I Förskolor Åkerbo genomsyras utbildningen av trygghet, delaktighet och lärande. I våra förskolor uppmuntras utforskande, innovation och nya ideér som ger barnen förutaättningar att möta framtiden.
Förskolor Åkerbo - vi ger varje barn förutsättningar att möta morgondagen.
Lerbogavägen är en av nio förskolor i förskolor Åkerbo. Fyra av förskolorna finner du inne i Linghem, resterande fem förskolor ligger i Gistad, Örtomta, Askeby, Bankekind och Vårdsberg.
Förskolan Lerbogavägen är belägen i Bankekind och består av fyra avdelningar, Havren, Kornet, Rågen och Vetet samt har tillagningskök .Vi arbetar i åldersindelade grupper
Välkommen till Waldorfförskolan Linblomman
Dom sociala, känslomässiga och fysiska grunderna som läggs i tidig barndom påverkar resten av en individs liv. Utifrån naturen, rytmen, berättelsen, leken och förebild & efterhärmning så utgör varje del av barnets vardag här en förberedelse för den framtida livsresan. Välkomna till förskolan Linblomman, som vi så gärna kallar Lekskolan Linblomman.
Linblomman är ett personalkooperativ som driver en waldorfpedagogisk inriktad förskola i Linköping.
Vår verksamhet
Waldorfförskolan Linblomman erbjuder barnomsorg med Waldorfpedagogik. Vi följer förskolans läroplan.
Vi välkomnar barn mellan ett och sex år till vår verksamhet och har i dag ca 40 platser. Fördelade på tre storbarnsgrupper och fyra småbarnsgrupper. För att få plats på Linblomman står man i vår egen kö. Kommunens köregler gäller och plats erbjuds efter tillgång.
Vi håller till i en vacker byggnad på garnisonsområdet. Lokalerna är ombyggda för att passa som förskola. Vi har även en lokal på Kompanigatan 9 där vi har plats för 9 barn. Dessa båda lokaler ligger nära varandra så att vi kan nyttja våra trädgårdar gemensamt.
Vi är alltid utomhus två gånger om dagen (förmiddagen & eftermiddagen) på våra lekfulla gårdar. Vi har också väldigt nära till skogen, dit storbarnsgrupperna går på utflykt och tar med matsäck, och ibland gör upp en eld. Där kan barnen leka fritt, och samtidigt följa årstidernas skiftningar.
Vår utemiljö på gårdarna är naturliga små oaser med möjlighet till sand och vattenlek, klättring och balanslekar, bygg och springlekar. Ekbackarna och fåren i vår närhet besöker vi minst en gång per vecka.
Personal
Vi som arbetar på Linblomman är waldorfpedagoger, förskollärare och barnskötare, däribland två kokerskor som lagar all vår mat och bakar vårt bröd ifrån grunden.
Maten
Vi lagar endast vegetarisk mat som är KRAV-märkt eller biodynamiskt odlad och som lagas av våra egna kokerskor. Måltiden har stor betydelse i Waldorfförskolan för att ge det lilla barnet livskrafter.