Hoppa till huvudinnehåll

Tornhagsskolan

Välkommen till Tornhagsskolan, en stadsnära skola i trevliga grönskande omgivningar. Här finns förskoleklasser, grundskolans årskurs 1-9 samt fritidsverksamhet. Vi är stolta över att vara en skola där eleverna känner sig trygga och sedda. Vi arbetar under ledordet TILLSAMMANS!

Tornhagsskolan ligger i en lugn och fin omgivning med närhet till Valla fritidsområde, Gamla Linköping och Rydskogen. Vi har även gångavstånd till Stadsbiblioteket, Domkyrkan och city.

Digitalt öppet hus

Linköpings kommunala högstadieskolor erbjuder digitalt öppet hus, istället för fysiskt öppet hus. Det gör vi genom våra Öppet hus-filmer. Välkommen att kontakta oss om du har frågor. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Skolområdet bjuder på en omväxlande miljö som främjar utomhuslek. Centralt på skolan finns naturliga samlingsplatser för våra elever, bland annat vårt bibliotek och vår cafeteria, Ficafé, för eleverna i år 7-9.

Mot gemensamma mål

Oavsett stadie arbetar vi med gemensamma mål från förskoleklass till år 9. Att mötas över åldersgränser på exempelvis idrottsdagar, bidrar till att utveckla elevernas självkänsla och inspirerar till ny kunskap. Inom ramen för elevens val erbjuder vi en mängd fördjupningar i skolans ämnen. Dessutom har vi friluftsliv som en röd tråd genom F-9.

I de lägre skolåren utnyttjas närområdet för friluftsliv och naturiakttagelser. Klasserna gör lättare vandringar i Rydsskogen och Vallaskogen. På högstadiet får eleverna bl.a. prova på vandringar (Östgötaleden, Bjänleden, LOK-milen), kanotpaddling med övernattning, cykeltur till Rosenkällasjön samt skidåkning i Romme.

Vår vision

– En skola där alla får möjlighet att utvecklas för en hållbar framtid

Vi vill vara en skola där alla utmanas och får växa och är mycket stolta över att såväl intervjuer som enkäter visar att vi lyckas med både hög måluppfyllelse, trivsel och trygghet. Med kunskap, trygghet och glädje ger vi eleverna möjlighet att utveckla sina styrkor och förmågor. Att sätta eleven i centrum ställer höga krav på flexibilitet och mod att bryta invanda mönster. Personalen arbetar aktivt med hållbar utveckling för att fostra eleverna till ansvarstagande individer och aktivt deltagande samhällsmedborgare. I centrum står även kollegialt lärande omkring läs- och skrivutveckling samt vidareutveckling av matematikundervisningens didaktik. Kombinationen av traditioner och nytänkande gör Tornhagsskolan till en bra skola att växa i.

Postadress: Tornhagsskolan
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/tornhagsskolan https://www.linkoping.se/tornhagsskolan

Rektor

Catrine Månsson
Telefon: 013-20 79 53

Biträdande rektorer 

Årskurs F-2: Inga Ivarsson Persson
Telefon: 013-20 79 66

Årskurs 3-6: Malin Runering
Telefon: 013-20 56 37

Årskurs 7-9: Robert Gelotte
Telefon: 013-20 77 59

Administratörer

Årskurs F-5: Nina Åkerbjörk
Telefon: 013- 20 84 79

Årskurs 6-9: Pia Nyqvist
Telefon 013- 20 79 54

Senast uppdaterad den 25 juni 2024