Hoppa till huvudinnehåll

20 miljoner till läromedel inom grundskolan

17 oktober 2019 | Förskola & utbildning
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
För budgetåret 2019 finns 20 miljoner kronor som tidigare har varit märkta för insatser som barn- och ungdomsnämnden antingen inte har gått vidare med eller som istället har finansierats av statsbidrag. Barn- och ungdomsnämnden beslutade på sitt sammanträde den 16 oktober att dessa pengar nu ska betalas ut som en engångssatsning på bland annat läromedel inom grundskolan.
Fyra elever sitter lutade tillsammans vid ett bord, tre har penna i handen och dom tittar på samma sak. Eleverna ler.

Foto: Mostphotos

Pengarna kommer från outnyttjade resurs- och utvecklingsmedel, då kompetensutvecklingsinsatser har finansierats med statsbidrag, samt medel som avsatts av den förra politiska majoriteten.

Medlen finns budgeterade inom grundskolan. Utbildningskontoret föreslår att dessa medel fördelas ut per elev till fristående och kommunala grundskolor som resursmedel under oktober till december 2019. Medlen får användas till posterna läromedel, kompensatoriska hjälpmedel, kompetensutvecklingsinsatser och andra tillfälliga insatser av engångskaraktär som inte får bäring på budget 2020.

– Det här är ett beslut som kommer sig av att det sedan maktskiftet har legat pengar i budgeten till förslag från det gamla styret som det inte finns förutsättningar att gå vidare med, samtidigt som statsbidrag har täckt en del av våra kostnader. Det är pengar som har varit avsedda att användas inom grundskolan. Därför betalar vi ut dem i en engångssatsning till skolorna nu under hösten, säger Erik Östman (M), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Senast ändrad den 18 oktober 2019

Senaste nytt

Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år
Nu börjar Dansens vecka
Färdtjänstresenärer värnas vid ökade kostnader
Planerade grävarbeten under 2024
Linköpings nya besöksmål är invigt
Ingen konflikt - parterna är överens
Gul varning för hårda vindar
Kommunal varslar om stridsåtgärder
Klipp häcken och öka säkerheten i trafiken