Hoppa till huvudinnehåll

Arkitekturprogrammet kammade hem Planpriset

20 mars 2019 | Stadsplanering & trafik
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Linköpings kommun kammade hem det prestigefyllda Planpriset. Vinnaren korades av Sveriges arkitekter på tisdagskvällens arkitekturgala.
Vinnare av planpriset

Muharrem Demirok (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Fanny Wahlqvist, översiktsplanechef och Johanna Wiklander, tidigare stadsarkitekt i Linköpings kommun och då ansvarig för programmets framtagande.

– Det är jätteroligt att Linköping fick ta emot priset och att programmet uppmärksammas så stort. Det är ett mycket bra betyg för planarbetet i Linköpings kommun, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Muharrem Demirok (C).

På galan representerades kommunen av Muharrem Demirok, Fanny Wahlqvist, översiktsplanechef och Johanna Wiklander, tidigare stadsarkitekt i Linköpings kommun och då ansvarig för programmets framtagande.

"Ett erkännande"

– Priset är förstås ett erkännande av vårt arbete och vårt synsätt kring arkitektur. Det känns väldigt bra att vi fick ta emot det, säger samhällsbyggnadsdirektör Leif Lindberg.

Arkitekturprogrammet är ett tillägg till översiktsplanen för staden Linköping och syftet är att det ska bidra till att stadens växande sker hållbart och med kvalitet. Programmet har funktionen av ett ramverk för de aktörer som är med och bygger staden.

Det är tredje året i rad som Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, Linköpings kommun, nominerats till Planpriset. Föregående år har Utvecklingsplan för Linköping innerstad, och planarbetet för Vallastaden varit nominerade.

Senast ändrad den 20 mars 2019

Senaste nytt

Amerikansk konstnär målar om i Linköping
Linköping finalister med Framtidens stadskärna
Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj
Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall