Hoppa till huvudinnehåll

Artificiell intelligens är temat på årets KVIT-konferens

1 december 2020 | Förskola & utbildning
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Onsdag 2 december ordnas den årliga KVIT-konferensen i Linköping. I år blir den digital och temat är artificiell intelligens.

En bild från en tidigare KVIT-konferens

Det är studenter från det kognitionsvetenskapliga programmet vid Linköpings universitet som ordnar konferensen. Den inleds med en paneldiskussion mellan Peter Gärdenfors och Christer Sturmark om hur människan passar ihop med artificiell intelligens.

Framtiden

Första föreläsaren är Fredrik Heintz, en av Sveriges främsta forskare inom artificiell intelligens. Han är professor vid institutionen för datavetenskap på Linköpings universitet. Hans föreläsning ska kretsa kring vad artificiell intelligens är och vad det kan leda till i framtiden.

Efter honom följer föreläsningar av Fredrik Löfgren, Ashkan Fardost och Sofia Thunberg. Förra året när konferensen hölls under normala förhållanden besöktes den av cirka 300 personer. I år, när den sker digitalt, kan det bli ännu fler deltagare.

– Vi tror och hoppas att det kommer mycket folk. Vi har en bra känsla utifrån det intresse vi sett hittills och vi har satsat på att göra en riktig sändning av det. Den kommer att ske från en studio, berättar Hanna Hugosson, som är en av studenterna bakom konferensen.

Konferensen är gratis och öppen för alla. Den arrangeras av studenter på Linköpings universitet och Linköpings kommun finns med som finansiär.

Senast ändrad den 30 november 2020

Senaste nytt

Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall
Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år