Hoppa till huvudinnehåll

Earth week – Lär dig om miljön

25 mars 2019 | Klimatsmart Linköping, Bygga, bo & miljö
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Måndagen den 25 mars inleds Earth Week i Linköping med en hållbarhetsdag i Ljungsbro. Veckan avslutas med Earth Hour lördagen den 30 mars i Linköpings domkyrka med eldshow, panelsamtal och musik.
Tussilago vid trädstam

Sedan starten 2007 har Earth Hour engagerat hundratals miljoner människor som släcker lampan för klimatet i världens största miljömanifestation. Nu kommer miljö och hållbarhet att vara i fokus i Linköping en hel vecka. Under den här veckan kan du ta del av aktiviteter kopplade till miljö- och hållbarhetsfrågor. Du kommer också att hitta artiklar med fokus på miljö på kommunens nyhetssajt.

Vill testa

– Earth week blir ett sätt att uppmärksamma Earth Hour samt miljö- och hållbarhetsfrågor med aktiviteter under hela veckan och inte bara under Earth Hour. Det är något vi bestämde oss för att testa i år med inspiration från bland annat Vadstena och Växjö, säger energi- och klimatrådgivare Linnea Bergquist Skogfors.
Hållbarhetsdagen i Ljungsbro inleder Earth Week. Här kan du delta i föreläsningar, marknad med lokala utställare, pyssel med skräp, energi- och klimatrådgivning, fröbibliotek och mycket annat.

Sprida kunskap

– Syftet med veckan är att sprida kunskap och medvetenhet om klimat- och energifrågor. Det är viktiga frågor som är värda att lyftas om och om igen eftersom klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald är något som påverkar oss alla, säger Linnea.
Earth hour kommer att uppmärksammas tillsammans med Svenska kyrkan och  Länsstyrelsen. Veckan avslutas med Earth Hour lördagen den 30 mars i Linköpings domkyrka med eldshow, panelsamtal och musik.

På energi- och klimatrådgivningens sida hittar du programmet för Earth week:

Mer information om Earth hour:

Senast ändrad den 25 mars 2019

Senaste nytt

Amerikansk konstnär målar om i Linköping
Linköping finalister med Framtidens stadskärna
Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj
Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall