Hoppa till huvudinnehåll

Eldsjälar i Skäggetorp får årets Tryggve

25 september 2019 | Kommun & politik, Omsorg & hjälp
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Stångåstaden delade idag ut sitt årliga trygghetsstipendium ”Tryggve” till Christina Nilsson och Jane Amnefalk. De får stipendiet för sitt starka engagemang för seniorer i Skäggetorp. De har tillsammans tagit initiativet till och startat en seniorgrupp som träffas varje vecka. Gruppen bidrar bland annat till att motverka ensamhet bland äldre.
Stipendiater med flera

Foto: Hejdlösa Bilder AB

Priset delades traditionsenligt ut på Tryggve-dagen den 25 september. Utdelningen genomfördes som ett överraskningsmoment i seniorgruppens gemensamhetslokal i Skattegården och prisutdelare var Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden och representanter från Linköpings kommun.

- Det känns jätteroligt och lite omtumlande. Vi hade föraningar om att vi var nominerade till Tryggvepriset men att vi skulle vinna det kommer som en stor överraskning. Nu ska vi smälta det här, äta tårta tillsammans med våra seniorer och njuta av utmärkelsen, säger Jane Amnefalk, en av pristagarna.

Engagemang och insatser

Stångåstadens trygghetsstipendium ”Årets Tryggve” startades 2001 för att uppmärksamma och stimulera engagemang och insatser som bidrar till att skapa trygga hem och bostadsområden. Grunden i ett framgångsrikt trygghetsarbete är att det finns engagerade människor, eldsjälar, som tar initiativ och är uthålliga i arbetet med att förbättra bostadsområden.

- Janes och Christinas arbete är lysande exempel på ideella initiativ som bidrar till att skapa trygghet och gemenskap. Vi vet att många äldre idag känner sig ensamma och vi på Stångåstaden jobbar ständigt med aktiviteter och insatser för att förhindra det. Men vi måste vara många som jobbar med frågan och den här typen av ideella engagemang som Kristina och Jane driver är ovärderliga. Därför vill vi uppmuntra dem lite extra och ge dem det här stipendiet, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Främja trygghet och gemenskap

Christina Nilsson och Jane Amnefalk tilldelas stipendiet med följande motivering:

”Ni är två goda vänner som tillsammans såg behovet av att främja trygghet och gemenskap bland de äldre i området. Tillsammans tog ni initiativ till att starta en seniorgrupp i Skattegården. Ni ordnar träffar varje vecka där ni umgås, pratar, fikar och har det trevligt. Samtidigt bidrar ni till att minska ensamhet - ni ser och lyssnar på deltagarna vilket skapar trygghet och närvaro. Ni tilldelas 2019 års Tryggve för er drivkraft och er förmåga att skapa en inkluderande, trygg plats i Skattegården där alla är välkomna.”

Priset delas ut av Stångåstaden men även representanter från Linköpings kommun, polisen och räddningstjänsten står bakom priset. Priset består av en statyett, ett diplom och en vinstsumma på 10 000 kronor. 

Senast ändrad den 25 september 2019

Senaste nytt

Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år
Nu börjar Dansens vecka
Färdtjänstresenärer värnas vid ökade kostnader
Planerade grävarbeten under 2024
Linköpings nya besöksmål är invigt
Ingen konflikt - parterna är överens
Gul varning för hårda vindar
Kommunal varslar om stridsåtgärder
Klipp häcken och öka säkerheten i trafiken