Hoppa till huvudinnehåll

Ljungsbro bibliotek satsar på dag om hållbarhet

21 mars 2019 | Uppleva & göra, Bygga, bo & miljö
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Fröbibliotek, hållbarhetshylla och lokala utställare. Det är lite av vad som händer på Hållbarhetsdagen i Ljungsbro.

Medarbetarna Martin Ackerfors, Cecke Larsson, Anna Chantre och Marina Lagerberg ser fram emot bibliotekets nya hållbarhetsdag. Foto: Jack Olivebrant

På Ljungsbro bibliotek satsas det på hållbarhet och personalen tar uppdraget att vara mötesplats och kunskapsspridare på största allvar.
 
 Biblioteket i sig är en av de mest hållbara platserna i dagens samhälle, gemensamt ägande och återbruk är en del av konceptet. I Ljungsbro försöker vi ta det ett steg till, säger Cecke Larsson, verksamhetsansvarig på Ljungsbro bibliotek.
 
Den 25 mars öppnar Linköpings borgmästare Lars Vikinge (C) dagen, därefter fortsätter föreläsningar bland annat om hållbar mat, kommunens hållbarhetsarbete och litteratur med tema klimat och hållbarhet. Lokala aktörer ställer ut och säljer hållbara produkter och fröbiblioteket startar sin femte odlingssäsong.

Inviger en hållbarhetshylla

Hållbarhetsarbetet i Ljungsbro har även mynnat ut i en bokhylla för böcker och tidskrifter som särskilt rör hållbarhet. Både fack- och skönlitteratur samsas där och hyllan kommer att invigas den 25 mars för att sedan vara navet i bibliotekets fortsatta arbete.
 
 Biblioteket är allas mötesplats. Här kan man träffas, utbyta tankar och idéer och diskutera dagsaktuella eller eviga frågor. Det är just vad den här dagen och Ljungsbros arbete med hållbarhetsfrågor handlar om - vad kan vara mer aktuellt och evigt? säger Lovisa Rydberg, chef för närbiblioteken i Linköpings kommun.
 
Ljungsbro hållbarhetsdag pågår klockan 14-21 måndagen den 25 mars på biblioteket i Ljungsbro, Centralplan 1. Förhoppningen är att dagen ska bli ett årligen återkommande evenemang.
 

Senast ändrad den 21 mars 2019

Senaste nytt

Amerikansk konstnär målar om i Linköping
Linköping finalister med Framtidens stadskärna
Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj
Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall