Hoppa till huvudinnehåll

En vecka full av dans

18 april 2019 | Uppleva & göra
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Tisdag den 23 april startar årets upplaga av Dansens vecka i Östergötland. Det blir både spännande föreställningar och flera möjligheter att själv prova på olika dansstilar.
En man och en kvinna som dansar

Bakom Dansens vecka står Region Östergötland och tio kommuner i Östergötland – däribland Linköping. Elisabeth Asp på kultur- och fritidskontoret har arbetat med planeringen av årets program i Linköping. Hon säger att det blir många aktiviteter i staden under veckan. En del är gratis och andra har avgift.

Uppvisning på Stora torget

– Det blir uppåt 40 arrangemang där både kommunen och det ideella danslivet står som arrangörer. Jag tycker bland annat att man ska komma till Stora torget lördagen den 27 april klockan 12-14. Då har vi en dansuppvisning med flera av Linköpings dansföreningar. Det blir olika typer av dansstilar och även uppvisning av Kulturskolan.

– Direkt efter det följer en färgsprakande och spännande orientalisk dansföreställning med Ana Imra. Och senare på kvällen blir det en föreställning som heter ”Därför dans” med lokala och regionala professionella dansare. Den är på Sagateatern klockan 19.

Prova på att dansa

Veckan innehåller också många tillfällen att själv prova på dans. Det går att prova alltifrån barnbalett till linedance och orientalisk dans. Och Lunnevad folkhögskola ordnar en öppen dansworkshop på Dansens hus.

Elisabeth Asp säger att målgruppen för veckan är bred. Det finns aktiviteter för både barn och vuxna.

– Dansen tar en stor plats i Linköping, det finns många som ägnar sig åt detta. Dansen är både viktig och gränsöverskridande.

Här hittar du hela programmet för Dansens vecka i Östergötland:

Här hittar du Dansens vecka på Facebook:

Text: Per Conning
Foto: Mostphotos.com

Senast ändrad den 18 april 2019

Senaste nytt

Nu börjar Dansens vecka
Färdtjänstresenärer värnas vid ökade kostnader
Planerade grävarbeten under 2024
Linköpings nya besöksmål är invigt
Ingen konflikt - parterna är överens
Gul varning för hårda vindar
Kommunal varslar om stridsåtgärder
Klipp häcken och öka säkerheten i trafiken
Romernas nationaldag uppmärksammas
Dags för årets naturguidningar