Programmen på skolan försvinner däremot inte. I förslaget föreslås att elever och program flyttar till andra kommunala gymnasieskolor från och med läsåret 2025/2026.
Folkungaskolan och Linnégymnasiet föreslås ta emot
Förslaget är att flytta de estetiska programmen musik och bild och formgivning till Folkungaskolan från och med läsåret 2025/2026. En utredning pågår för att undersöka förutsättningarna för en flytt.
Eleverna i årskurs 3 på naturvetenskapsprogrammet föreslås att från och med läsåret 2025/2026 flytta till blivande Linnégymnasiet (i dag Birgittaskolan).
﹘ Syftet med att flytta programmen är att säkerställa att alla elever kan fullfölja sina studier utan avbrott. Vi måste väga in både ekonomiska och pedagogiska aspekter i det här läget, säger bildningsnämndens ordförande Linnea Jägestedt (M).
Avdelningschefen för gymnasieskolan, Åsa Ridne, lyfter vikten av att det ska bli en bra övergång för eleverna om förslaget går igenom.
﹘ Det blir så klart en omställning för eleverna och vi kommer göra allt för att mottagande skolor ska kunna möta de behov som finns och ge fortsatt trygghet, säger Åsa Ridne.
På S:t Lars gymnasium går i dag omkring 130 elever, och det är cirka 80 elever som berörs av den eventuella flytten. Läsåret 2024/2025 var det ingen antagning till naturvetenskapsprogrammet på grund av för få elever. Elever som går introduktionsprogrammet, Individuellt alternativ (IMA), avslutar sina studier under 2024/2025.
Lokalerna på Borgmästaregatan föreslås avvecklas från augusti 2025.