Hoppa till huvudinnehåll

Spadtag för bostäder i Ebbepark

25 mars 2019 | Bygga, bo & miljö
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Stångåstaden ska bygga 300 lägenheter i kvarteret Lugnet i Ebbepark. Nu har man tagit första spadtaget.

Projektet är Stångåstadens största i modern tid. Foto: Crelle Photography

Under måndagen togs det första spadtaget för bostäder i Ebbepark. Det är Stångåstaden som har påbörjat byggnationen av 300 nya lägenheter i kvarteret Lugnet. Kvarteret kommer att erbjuda både hyresrätter och bostadsrätter, liksom flera smarta lösningar för en hållbar livsstil. Projektet är Stångåstadens största i modern tid.

– Det känns härligt att vara igång och bygga bostäder i Ebbepark för att kunna erbjuda Linköping 300 nya lägenheter i en unik miljö. I Ebbepark skapar vi en spännande miljö att både bo och verka i. Vi testar och utmanar för att skapa hållbara och smarta lösningar. Vi har exempelvis pressat byggkostnaderna genom att utmana upphandlingssätt när vi bygger, vi bygger med hållbarhet i fokus och kommer att miljöcertifiera bostäderna och vi bygger in smarta lösningar som är en del av framtidens boende, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Exempel på dessa smarta lösningar kan vara leveransboxar i husen, hund- och cykelduschar och mekarhörnor som delas mellan de boende.

Ebbepark är Linköpings nya stadsdel i Östra Valla. Här kommer Stångåstaden, tillsammans med Sankt Kors, att integrera bostäder och verksamheter med visionen att skapa ett område som lever och sjuder av aktivitet dygnet runt. En dynamisk tillväxtmiljö för affärsidéer, innovationer och företagande samt bostäder, service och allt annat man behöver för att leva sitt liv. Ebbepark kommer bestå av fyra olika kvarter och Stångåstaden kommer totalt att bygga drygt 700 bostäder i området.
 

Så här kommer Ebbepark att se ut när allt är klart. Foto: Crelle Photography

Ebbepark i siffror

• Ebbepark kommer att bestå av drygt 700 bostäder och 75 000 kvadratmeter verksamhetslokaler.
• Området kommer att vara indelat i fyra kvarter: Lugnet, Verkstan, Dynamiken och Labbet.
• Ebbepark ligger mitt i Linköping med endast fem minuters cykelväg till centrum, tio minuter till Linköpings Universitet och 15 minuter till Science Park Mjärdevi.
• Ebbepark har fått sitt namn från Ebbe Wahlbeck, vd och styrelseordförande för Wahlbecks fabriker som bedrev verksamhet på platsen under mitten av 1900-talet. Under Ebbes tid som vd utvecklades tanken om att samutnyttja resurser mellan privatpersoner och företag.
• De första hyresgästerna kommer att flytta in i Ebbepark 2021.

Senast ändrad den 25 mars 2019

Senaste nytt

Amerikansk konstnär målar om i Linköping
Linköping finalister med Framtidens stadskärna
Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj
Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall