Hoppa till huvudinnehåll

Förstärkt närvaro efter explosion

7 mars 2024 | Brottsförebyggande och trygghetsskapande
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Under natten mellan onsdag och torsdag inträffade en explosion på Ödegårdsgatan i Johannelund. Kommunen arbetar nu med trygghetsskapande närvaro i området.
Avspärrat område

Foto: Jeppe Gustafsson

Vid 01-tiden natten mot torsdagen fick Polisen larm om en explosion vid ett flerfamiljshus på Ödegårdsgatan i Johannelund. Ingen person skadades. Personer boende i lägenhetshuset evakuerades initialt till en närliggande plats. Fastighetsägaren Stångåstaden har kunnat erbjuda tillfälliga boenden till de drabbade.

Kommunen möter upp

Med anledning av händelsen har Linköpings kommun satt in extra trygghetsskapande åtgärder i form av väktare och Frivilliga resursgruppen, FRG, som kommer att vara på plats i området från torsdag förmiddag samt fredag förmiddag och eftermiddag för att möta upp allmänheten. 

Även kommunens Fältare kommer att finnas på plats fram till torsdag kväll. Fältarna kommer framförallt finnas vid skolorna Nya Munken och Ånestadsskolan för att möta eventuell oro.

Ingen kommunal verksamhet är direkt påverkad av händelsen. Skolor, ungdomsverksamheter och bibliotek håller öppet som vanligt.

Berörda erbjuds evakueringslägenheter 

Stångåstaden påbörjade på onsdagen säkringsarbetet vid lägenhetshuset. Skadorna på konstruktionen visade sig vara mer omfattande än tidigare bedömning. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten, som beräknas kunna avslutas i början av nästa vecka. Därefter kan polisen genomföra en brottsplatsundersökning på plats i fastigheten.

Efter polisens undersökning kommer Stångåstaden kunna ge mer detaljerad information om skadornas omfattning och när hyresgästerna kan återvända till sina lägenheter.

Nio bostäder har evakuerats och berörda hyresgäster erbjuds evakueringslägenheter. Stångåstaden samarbetar med försäkringsbolag för att underlätta situationen för de drabbade.

Läs mer hos Stångåstaden via länken nedan.

Senast ändrad den 8 april 2024

Senaste nytt

Amerikansk konstnär målar om i Linköping
Linköping finalister med Framtidens stadskärna
Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj
Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall