Hoppa till huvudinnehåll

Hon blir nytt kommunalråd för KD i Linköping

29 augusti 2019 | Kommun & politik
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
På kommunfullmäktiges sammanträde den 27 augusti fastslogs att Denisé Cassel ska efterträda Sara Skyttedal på posten som kommunalråd för Kristdemokraterna.

Foto: Lina Rittne

Kristdemokraterna berättar i ett pressmeddelande att Denise Cassel är 28 år gammal och att hon är född i Linköping men uppvuxen på Costa del Sol i Spanien. Hon har bott i Linköping sedan 2010. Cassel har en bakgrund som lärare i spanska, engelska och SvA. Men hon har under de senaste åren arbetat som politisk sekreterare åt Kristdemokraterna i Linköping och dessförinnan i Norrköping, ett jobb som hon nu lämnar för att kunna ägna sig på heltid åt kommunalrådsposten.

Kristdemokraterna i Linköping valde Denisé Cassel på sitt partistyrelsemöte måndagen den 19 augusti.

– Det känns fantastisk kul att få styrelsens förtroende att leda det kommunpolitiska arbetet. Jag brinner för många frågor och för mig kommer människan alltid att gå före det politiska systemet. Kommunen har ett ansvar att klara av sina måsten innan man tar itu med önskemål. Måsten är att välfärdens kärnuppgifter så som omsorg, skola och utbildning håller hög kvalitet. Önskemål är att utveckla Linköpings kommun på ett sätt som gör den attraktiv att leva och verka i. Privatpersoner, föreningsliv och företag ska vilja etablera sig här säger Denisé Cassel.

Cassel tillträder formellt den 2 september.

Sofie Berlin

Senast ändrad den 29 augusti 2019

Senaste nytt

Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall
Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år
Nu börjar Dansens vecka