Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hon blir vice vd för Sankt Kors

18 februari 2019 | Kommun & politik, Näringsliv
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Anna-Maria Jakobsson har utsetts till vice vd för det kommunägda bolaget Sankt Kors, som bygger och utvecklar fastigheter åt företag i Linköping. Hon tillträder den 1 mars.
Anna-Maria Jakobsson vid byggarbetsplats

Anna-Maria Jakobsson

 – Jag är väldigt glad att få det här förtroendet och ser fram emot att ta steget till vice vd-rollen, säger Anna-Maria Jakobsson.

– Företagandets villkor, att se möjligheter för företagens utveckling och vad Sankt Kors kan göra för att skapa bra förutsättningar för dem i Linköping är frågor som jag verkligen brinner för och vill fortsätta utveckla i min nya roll.

Tar över vd-skapet

Utnämningen innebär att Anna-Maria Jakobsson blir ställföreträdande till Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors. När Johan Kristiansson går i pension under nästa år har styrelsen även utsett Anna-Maria Jakobsson att ta över vd-skapet. Anna-Maria har haft rollen som tillväxtchef på Sankt Kors sedan 2017.

– Sankt Kors har haft en stark utvecklingskurva de senaste åren och har en unik företagskultur som vi är måna om att säkra även framåt. Vi valde därför att redan nu utlysa vd-rollen internt och är glada att konstatera att rätt profil för framtiden fanns i de egna leden, säger Gunnar Broman, styrelseordförande för Sankt Kors.

Stora investeringar

Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors, gläds åt styrelsens val:

– Vi har många stora pågående investeringar vilket gör att fokus framåt framförallt kommer att ligga på att förädla våra företagsmiljöer. Efter att ha jobbat med Anna-Maria i några år är jag säker på att hon är rätt person för uppdraget.