Hoppa till huvudinnehåll

Klart: Ny upphandlingsfunktion i kommunen

17 december 2019 | Kommun & politik
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
I början av oktober presenterades ett förslag om att upphandlingsfunktionen, som tidigare ingått i Kommunalförbundet, återgår till respektive kommun. Den nya verksamheten i Linköpings kommun startar den 1 januari 2020 och kommer att heta Upphandling och inköp.
Den 10 december fattades beslut av kommunfullmäktige i Linköpings kommun om att anta förslaget om uppdelning av upphandlingsfunktionerna. I Norrköpings kommun fattades samma beslut av kommunfullmäktige den 16 december.
 
Syftet med att dela upp Upphandlingscenter är bland annat att kommunerna bättre ska kunna tillgodose sina olika behov och kunna ta ett helhetsansvar för hela inköpsprocessen. Inom Linköpings kommun kommer den nya verksamheten att ingå i förvaltningen Verksamhetsstöd och service där kommunens övriga verksamheter för intern service och tjänster ingår. Exempelvis HR-service, LKDATA (IT-tjänster) och Ekonomiservice.  

Samtliga medarbetare inom det som tidigare hette Upphandlingscenter har erbjudits anställning i Linköpings eller Norrköpings kommun. Ambitionen är att den nya verksamheten i Linköping ska vara fullt bemannad under de första månaderna av 2020.
 
Text: Katarina Bergshem

Senast ändrad den 16 december 2019

Senaste nytt

Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Flera e-tjänster stängda kl 11-14 den 29 april
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall
Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år