Hoppa till huvudinnehåll

Linköping hyllar bronsmedaljörerna

25 juli 2019 | Uppleva & göra
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Den 28 juli kommer Linköpings kommun att fira LFC:s bronsmedaljörer.
Linköping Arena

Firandet hålls på Linköping Arena innan matchstart den 28 juli.

LFC:s Stina Blackstenius, Lina Hurtig, Nilla Fischer och Mimmi Larsson tog tillsammans med övriga landslaget hem Sveriges VM-medalj i fotboll. Nu är det dags för Linköping att fira bronsmedaljörerna. Firandet sker innan LFC:s matchstart mot Piteå söndagen den 28 juli på Linköping Arena.

Spelarna kommer att gratuleras av Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef i Linköpings kommun, och Gustaf Appelberg (L), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

– Den fotboll vi har fått se i sommar är helt fantastisk och förmodligen den bästa ett svenskt landslag presterat i ett mästerskap. Att så många spelare i landslaget representerar Linköpings FC gör mig extra glad. Det betyder mycket för Linköping och förhoppningsvis bidrar framgångarna till att ännu fler barn vill börja spela fotboll, säger Andreas Hagström.

– I en allt hårdare internationell konkurrens är det en bragdartad bedrift att ta ett brons i VM, fantastiskt att vi nu kan se dessa världsartister livs levande i Linköping. VM satte också ljus på de ojämställda förutsättningar som finns inom idrotten. I Linköpings kommun är dessa frågor högt prioriterade. Nu hoppas vi på att även publiken kommer, säger Gustaf Appelberg.

Text: Emmilie Engström

Senast ändrad den 25 juli 2019

Senaste nytt

Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år
Nu börjar Dansens vecka
Färdtjänstresenärer värnas vid ökade kostnader
Planerade grävarbeten under 2024
Linköpings nya besöksmål är invigt
Ingen konflikt - parterna är överens
Gul varning för hårda vindar
Kommunal varslar om stridsåtgärder
Klipp häcken och öka säkerheten i trafiken
Romernas nationaldag uppmärksammas