Kan få prestigefullt pris

22 januari 2019 | Stadsplanering & trafik
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Sveriges Arkitekter har nominerat Linköpings kommuns arbete med ”Arkitekturprogrammet” till det prestigefulla Planpriset. Det är tredje året i rad som kommunens arbete nomineras.
Arkitekturprogrammet ska vara ett stöd till planerna på en utvidgad innerstad.

– Vi är mycket glada för att Linköping nomineras igen. Det är tredje gången i följd och det är verkligen ett bra betyg för Linköpings planarbete, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Muharrem Demirok (C).

Arkitekturprogrammet är ett tillägg till översiktsplanen för staden Linköping och syftet är att programmet ska bidra till att stadens växande sker hållbart och med kvalitet. Programmet är ett ramverk för de aktörer som är med och bygger staden.

– Programmet visar hur vi vill jobba medvetet med arkitektur och nomineringen är förstås en bekräftelse av vårt synsätt. Visionen är att Linköping ska ha en berörande och intressant arkitektur och det är jätteroligt att programmet uppmärksammas på det här sättet, säger samhällsbyggnadsdirektör Leif Lindberg.

Sveriges Arkitekter har under flera år delat ut landets mest prestigefyllda arkitekturpriser, bland annat Planpriset. Linköpings kommun, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, har föregående två år nominerats för Utvecklingsplan för Linköping innerstad, och för planarbetet för Vallastaden. Vem som vinner denna gång presenteras på arkitekturgalan den 19 mars.