Hoppa till huvudinnehåll

Linköping på rätt väg med företagsamhet bland unga

21 mars 2019 | Näringsliv, Arbete
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Tillsammans med Motala har Linköping blivit utsedd till årets UF-kommun i Östergötland 2019.

Foto: Ung företagsamhet

Det är för tolfte året i rad som Ung Företagsamhet Östergötland har genomfört en kommunranking där årets UF-kommun utses. Länets kommuner rankas inom tre olika områden kopplat till processutbildningen UF-företagande på gymnasiet. De tre olika mätningarna görs på andelen UF-företagare, antalet program med aktiva UF-elever samt förändringen av andelen UF-elever från föregående läsår i respektive kommun.

– Det är glädjande att Linköping har klättrat till en delad förstaplats, det är viktigt att vi som kommun kontinuerligt utvecklar arbetet med entreprenörskap i skolan. Ung Företagsamhet är en grogrund för att skapa drivna och företagsamma ungdomar som tillsammans med oss får vår kommun att blomstra, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Utveckla sin kreativitet

Ung Företagsamhet är en ideell organisation som jobbar för att främja entreprenörskap och företagsamhet i det svenska skolsystemet. Unga människor ges möjligheten att utveckla sin kreativitet, skaparglädje och tro på sig själv. Detta är egenskaper som ger goda förutsättningar för att lyckas på arbetsmarknaden.

– Andelen gymnasieungdomar som driver UF-företag i Linköping har ökat de senaste åren. Det här är glädjande eftersom våra framtida entreprenörer finns i dagens skola. På sikt kommer det här ge positiva effekter på näringslivets utveckling i Linköping, säger Pia Carlgren, näringslivsdirektör i Linköpings kommun.

Senast ändrad den 22 mars 2019

Senaste nytt

Amerikansk konstnär målar om i Linköping
Linköping finalister med Framtidens stadskärna
Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj
Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall