Hoppa till huvudinnehåll

Nu avgörs vem som ska sköta simhallen

18 augusti 2020 | Stadsplanering & trafik, Folkungavallen
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Linköpings nya simhall ska stå klar hösten 2022, men redan nu avgörs vem som ska sköta driften. Upphandlingen pågår och avslutas i oktober i år.
Här byggs Linköpings nya simhall

Simhallsbygget pågår. Nu sker upphandling av driften Foto: Per Olsson

I dag sköts Linköpings simhall av det privata bolaget Medley, det är ett av Sveriges största bolag när det gäller att sköta just simhallar. De driver i dag drygt 20 kommunägda anläggningar i Sverige.

Vem som ska ta hand om den nya simhallen är fortfarande inte beslutat. Linköpings kommun hoppas att det ska finnas flera entreprenörer inom simhallsdrift som vill åta sig uppdraget.

Paket

Upphandlingen är konstruerad på så sätt att den som vill driva den nya anläggningen med start i augusti 2022 också måste ta hand om den gamla simhallen redan från augusti 2021 och fram tills att den stängs. Även driften av utomhusbadet Tinnis ingår i samma paket.

 


Bilden visar hur den nya hoppbassängen ska se ut.

 

För den som vinner upphandlingen och får teckna kontrakt med Linköpings kommun blir det stort, Linköpings nya simhall ska bli en av Sveriges största simhallar. Där ska finnas utrymme för både bad, simsport, familjebad, motion och avkoppling.

Som jämförelse har den nuvarande simhallen 14 stycken 25-metersbanor medan den nya får 27 stycken.

Utsikt

I den nya simhallen kommer, bland mycket annat, också att finnas en bassäng med höj- och sänkbar botten som kan användas för rehabilitering och på tredje våningen byggs en relaxdel med utsikt in mot staden.

Den nya simhallen ska hålla öppet varje dag, året runt och den väntas få 700 000 besökare per år. I den siffran räknas alla besök såsom bad, träning och rehabilitering. I den nuvarande simhallen finns ingen exakt jämförbar statistik, däremot vet man att där badar cirka 300 000 personer om året.

Linköpings nuvarande simhall har skötts av utomstående privata företag sedan 1 januari 1997, innan dess hade kommunen egen anställd personal.

Text: Per Olsson

Senast ändrad den 31 augusti 2020

Senaste nytt

Vårdförbundet varslar om utökad blockad
Ändring av hantering av betalningspåminnelser
Tinnerbäcksstråket ska locka pollinatörer
Amerikansk konstnär målar om i Linköping
Linköping finalister med Framtidens stadskärna
Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj
Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet