Hoppa till huvudinnehåll

Hopp om en bra sommar

19 juni 2019 | Uppleva & göra
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Sommar, sol och bad. Nu har de första ungdomarna anlänt till sommarens internatkollo och läger. Det finns ett läger för HBTQ-ungdomar, ett för tjejer och ett som är inriktat på hedersproblematik.
Pojke hopparner  i vattnet i en sjö.

Foto: Most photos

Kommunen ordnar kollo med internatvistelse i fyra perioder mellan sex och åtta dagar. Vilken period man deltar under beror på i vilken klass barnet eller ungdomen går. 160 personer i åldrarna 10-16 år deltar.
– Kommunen har ordnat kollo i 100 år, men koloniernas placering har varierat. Sedan Kalvudden lades ner så samarbetar kommunen med KFUM vid sjön Rängen, berättar Therése Hansson som är föreståndare för verksamheterna.

Ungdomsläger

Ungdomslägren tar emot upp mot 75 ungdomar mellan 12 och 19 år under fyra dagar. De kan umgås med kompisar, sola, bada och prova på olika aktiviteter, som att paddla kanot.
– Vi kan erbjuda att alla barn och ungdomar får riktigt bra sommarlovsminnen. De får också nya erfarenheter genom att verksamheterna är ute i skog och natur. Alla kan komma tillbaka till skolan och säga att de har gjort något över sommaren, säger Therése.
Nytt sedan i januari är att de här verksamheterna är organiserade under Kultur- och fritidsförvaltningen. Tidigare låg de under Utbildningsförvaltningen.

Senast ändrad den 19 juni 2019

Senaste nytt

Snart dags för EU-val
Satsningar på säkrare trafik i Ljungsbro
Nu invigs Vasa Arena – Linköpings nya idrottshall
Slottsparken öppnas upp för fler i sommar
Varning för strömt vatten i sjöar och vattendrag
Besiktning av utomhusbelysning i innerstaden
Utegym på besök vid Stångebro
Tannefors Center blir ny plats för konstnärlig utbildning
Är du Gamla Linköpings nya ambassadör?