Hoppa till huvudinnehåll

Ny skolsatsning efter förslag från föräldrar

17 oktober 2019 | Förskola & utbildning
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Nu har barn- och ungdomsnämnden fattat beslut om att Linköpings kommun ska genomföra en ny satsning för högstadieelever med hörselnedsättning.

Erik Östman (M), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, och Catrine Månsson, rektor på Tornhagsskolan Foto: Sofie Berlin

För närvarande finns den närmaste hörselklassen för högstadieelever i Örebro. Tills idag har det inte funnits någon hörselklass i Östergötland. Men nu är det beslutat att det från och med hösten 2020 kommer att finnas en särskild verksamhet i Linköping för högstadieelever med hörselproblematik. Detta efter förslag från föräldrar till elever med hörselnedsättningar.

– Det finns ett behov av att kunna erbjuda detta i Linköping. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan gå vidare med frågan och få en start redan från och med hösten nästa år, säger Erik Östman, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Hittills har en sådan här verksamhet endast varit tillgänglig för elever i årskurs ett till sex men nu införs verksamheten på Tornhagsskolan med start i årskurs sju som sedan kommer att utökas med en årskurs per år. Undervisningen kommer att ske integrerat i vanlig klass när det är möjligt och eleverna kommer att ha tillgång till lämpliga lokaler, adekvat teknik och teckenspråkskunnig personal. Verksamheten förväntas vara fullt utbyggd under hösten 2022.

Satsningen beräknas kosta en miljon kronor per årskurs och år och kostnaden för 2020 bedöms till cirka 500 000 kronor.

Målsättningen är att ge alla elever med hörselnedsättning de bästa möjliga förutsättningarna att tillgodogöra sig undervisningen i sin klass.

Senast ändrad den 18 oktober 2019

Senaste nytt

Tannefors Center blir ny plats för konstnärlig utbildning
Är du Gamla Linköpings nya ambassadör?
Vårdförbundet varslar om utökad blockad
Ändring av hantering av betalningspåminnelser
Tinnerbäcksstråket ska locka pollinatörer
Amerikansk konstnär målar om i Linköping
Linköping finalister med Framtidens stadskärna
Ansökan om skolskjuts öppnar 13 maj