Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Så ska Linköping hitta nya medarbetare

6 februari 2019 | Arbete
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Linköpings kommun står inför stora utmaningar när det gäller den framtida kompetensförsörjningen. Men mycket görs för att hantera utmaningarna.
Olika yrekskategorier

Mostphotos

Nio strategier har bland annat tagits fram, de kallas Nya vägar och presenteras nu på kommunens hemsida. Strategierna beskriver vad arbetet med kompetensförsörjningen utgår ifrån och vilka insatser som görs.

– I flera år har det pratats om kompetensbristen inom offentlig verksamhet. Nu ser vi att arbetskraften faktiskt inte finns att rekrytera, men också att pengarna inte räcker för att anställa den personal som behövs, säger Sonja Erlandsson, HR-direktör på Linköpings kommun.


Sonja Erlandsson, HR-direktör.

Plattformen Nya vägar ger svar på vilket rekryteringsbehov Linköpings kommun har det kommande året, sett till volymökning, pensionsavgångar och personalomsättning. Plattformen beskriver vilken arbetsgivarpolitik Linköpings kommun bedriver för att nå goda verksamhetsresultat samt vad Linköpings kommun gör för att möta rekryteringsbehovet.

– Vi måste förändra synen på vad ett arbete är och vem som gör vad och vi måste hela tiden göra det med medborgarens eller brukarens bästa för ögonen. Ska vi genomföra den här förändringen måste vi våga testa och ta verkliga språng, avslutar Sonja Erlandsson.

Text: Sofie Berlin

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: