Upplev London i Linköping city

11 februari 2019 | Uppleva & göra
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Nu kommer en liten bit av Storbritannien tillfälligt till Linköping. I en röd telefonkiosk på Stora torget kommer Linköpingsborna kunna utforska Londons gator.

Mostphotos / Brittiska ambassaden

Det är i samband med att Storbritanniens ambassadör David Cairns besöker Linköping som den röda telefonkiosken dyker upp.

Ambassadören besöker Linköping för att belysa och stärka de länkar som finns mellan vår region och Storbritannien.

Under besöket kommer han bland annat besöka företag, skolor, Linköpings universitet samt träffa brittiska medborgare och invånare i Linköping. Han kommer även samtala med borgmästare Lars Vikinge.

– Jag ser framför mig att situationen för brittiska medborgare i Linköping är en punkt som kommer att komma upp i samtalet, liksom hur situationen för svenska medborgare från vår kommun bosatta i UK kommer att påverkas, säger Lars Vikinge.

Det är den brittiska ambassaden som placerar telefonkiosken på Stora torget och syftet med den är att uppmärksamma ambassadörens besök. Nyfikna Linköpingsbor är välkomna att kliva in i telefonhytten och ta del av en virtual reality-film som visar olika platser i London.

– Telefonkiosken är ett sätt att besöka Storbritannien utan att lämna Linköping. Det kommer finnas personal från ambassaden på plats som är redo att svara på frågor om Storbritannien och lyssna på vad Linköpingsborna tycker är viktigt gällande relationen mellan Sverige och Storbritannien, säger Fiona Satterly på brittiska ambassaden.

Den brittiska ambassadören besöker Linköping 12-13 februari och telefonhytten finns på plats på Stora torget under tisdagen. 

Text: Sofie Berlin

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: