Kostnaden som jämförs utgår från en typfastighet om 1000 kvadratmeter med 15 lägenheter. Genom att ”förflytta” fastigheten genom landets alla kommuner och kontrollera vad den samlade avgiften blir för vatten, avlopp, el, fjärrvärme och avfallshantering, undersöks hur skillnaderna ser ut gällande detta.
– Vi är både glada och stolta över hur väl vårt kunderbjudande står sig i en jämförelse med hela landet. Vi är mycket måna om att våra tjänster ska förbli prisvärda för våra kunder, samtidigt som vi säkerställer långsiktig kvalitet och stabilitet i vår leverans, säger Conny Udd, vd för Tekniska verken.
Behov av investeringar
För att även fortsatt kunna hålla kostnaderna nere i det stora hela behöver Tekniska verken arbeta vidare med både underhåll och utveckling. Det rör sig bland annat om att kunna möta kommande lagkrav och behov från samhället, öka investeringstakten i vattennätet och höja kapaciteten i elnätet.
– Att hitta vägar att hålla nere avgifterna för våra kunder och samtidigt kunna möta ökande kostnader och investeringsbehov är viktigt för oss. Genom att investera framåt skapar vi en grund för att både kunna hålla nere priserna och upprätthålla vår goda driftsäkerhet även i framtiden, avslutar Conny Udd.
Nils Holgersson-rapporten:
Sedan år 1996 ger Nils Holgersson-gruppen årligen ut rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”. Genom att förflytta en bostadsfastighet om 1000 kvadratmeter med 15 lägenheter (i snitt omkring 67 kvadratmeter/lägenhet) genom landets alla kommuner redovisar rapporten fakta om prisnivåer och skillnader mellan olika kommuner för vatten, avlopp, el, fjärrvärme (uppvärmning) och avfallshantering. Nils Holgersson-gruppens medlemmar är för närvarande Bostadsrätterna, Fastighetsägarna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta.
Här hittar du årets Nils Holgersson-rapport: