Hoppa till huvudinnehåll

Pressinbjudan: Linköpings kommun visar upp trygghetspunkt under Beredskapsveckan

22 september 2023 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Nästa vecka är det dags för årets upplaga av Beredskapsveckan, som hålls vecka 39 varje år. En informationskampanj för att få alla i samhället att öka sin motståndskraft inför kriser och krig. MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, står bakom kampanjen, tillsammans med en mängd organisationer i samhället. Linköpings kommun kommer att delta på flera platser.

Linköpings kommun jobbar en hel del med beredskap i olika former. Ett sätt att hjälpa medborgarna vid en större kris är att öppna trygghetspunkter. Var finns de? Vilken hjälp kan erbjudas? Vem är de till för? Hur kommer kommunens trygghetspunkter utvecklas längre fram i en orolig omvärld med naturkatastrofer och ett försämrat säkerhetspolitiskt läge?

Media och allmänheten är välkomna att se hur en trygghetspunkt kan se ut, och prata krisberedskap med Linköpings kommun och vår samarbetspartner FRG, Frivilliga resursgruppen. Även Röda Korset kommer att vara på plats.

Plats: utanför Stadsbiblioteket, Östgötagatan 5, Linköping

Tid: tisdag 26/9 kl 10-14. Kommunens ansvariga för beredskapsfrågor och civilt försvar finns på plats mellan kl 11 och 12.

Anmäl din redaktions deltagande till [email protected] senast måndag 25/9 kl 14.

Senast uppdaterad den 22 september 2023