Hoppa till huvudinnehåll

Birgittaskolan kan få nya program och nytt namn

29 maj 2024 | Förskola & utbildning
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Om två veckor väntas bildningsnämnden fatta beslut om att utöka programutbudet på Birgittaskolan med två nya program, och byta namn till Linnégymnasiet. "Det skulle bli en nystart för oss alla på skolan", säger områdeschef Tangra Brussander.

Foto: Mostphotos

Förslaget innebär att Birgittaskolan ska utöka och erbjuda två nya program; försäljning- och serviceprogrammet samt hotell- och turismprogrammet. Linköping har en stor efterfrågan på arbetskraft inom dessa områden.  Samtidigt fasas ekonomiprogrammet ut från och med läsåret 2025/2026, då det varit få sökande.

– Om förslaget går igenom ser vi stora möjligheter att starta dessa två program. Det skulle ge skolan en tydligare profil med fler yrkesprogram. Att förstärka det med ett nytt namn skulle ge oss på skolan en nystart, säger Tangra Brussander.

Platsen har en historisk anknytning till utbildning. Redan på 1800-talet fanns en folkskola på platsen som hette Linnéskolan. Förslaget är därför att skolan nu ska bli “Linnégymnasiet”.

Öka skolans attraktivitet

– Skolledningen har själva efterfrågat en tydligare profil på skolan, vilket är grunden i förslaget. Den här satsningen innebär att skolan kan få en mer utpekad identitet, med fokus på praktiskt lärande, som kan stärka skolans attraktivitet, säger Linnea Jägestedt (M), bildningsnämndens ordförande.

Skolans fokus ska vara på praktiska färdigheter och direkt anställningsbarhet efter gymnasiet. Detta skulle också stärka hela kommunens samarbete med besöksnäringen.

Onsdagen den 12 juni kommer ärendet att tas upp i bildningsnämnden under vårens sista sammanträde. Om förslaget godkänns, kommer ett år av förberedelser att inledas med målet att ta emot de första eleverna till hösten 2025.

Senast ändrad den 29 maj 2024

Senaste nytt

Fritt fram för bad vid Hjulsbrobadet
Avrådan från bad vid Hjulsbrobadet
Ökad trygghet vid aktivitetsparkerna kvällstid
SM i simning på Tinnerbäcksbadet
Framgångsrecept gör fler hushåll självförsörjande
Roboten som hjälper elever tillbaka till skolbänken