”Det är världens bästa jobb”

26 februari 2019 | Arbete, Omsorg & hjälp
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Gunilla började arbeta som vikarie inom äldreomsorgen när hon var 15 år. Hon tycker att fler borde ta möjligheten att arbeta som sommarvikarie inom vård och omsorg.
Gunilla ser glad ut

Fotograf: Johan Sjöholm

Gunilla Starräng arbetar idag som verksamhetschef för Kärna vårdboende. Precis som många andra verksamheter inom Leanlink söker de nu förstärkning inför sommaren 2019. På Gunillas arbetsplats är de idag drygt 45 medarbetare som både ansvarar för att ta hand om de boende och besöka kunder i deras hem genom hemtjänsten. Gunilla älskar sitt arbete och tycker att alla någon gång i livet borde prova på att arbeta inom vård och omsorg.

- Det är världens bästa jobb! Man lär sig väldigt mycket om sig själv genom att möta andra på det här sättet, säger Gunilla som själv har arbetat inom äldreomsorgen till och från i 20 år.

Stor variation i arbetet

Att sommarjobba som vikarie inom vård och omsorg kan skilja sig beroende på vilken verksamhet man arbetar inom, men för det mesta är det ett väldigt varierat arbete. Det kan innebära allt från att gå promenader med de äldre till att lära ut hur ipads fungerar. På Kärna Servicehus har de exempelvis börjat med stickcafé.

- Mycket handlar om mötet mellan medarbetarna och de äldre, ingen dag är den andra lik. Våra sommarvikarier brukar uppskatta den fantastiska stämningen som vi har här, både hos medarbetarna och de äldre. Här finns chansen att få den roligaste sommaren någonsin, säger Gunilla

Här finns chansen att få den roligaste sommaren någonsin

Gunilla Starräng

Skicka in din ansökan idag

Nytt för i år är att det har blivit enklare för alla som vill söka sommarjobb inom vård och omsorg, genom att enbart ha en ansökningsväg in. I år räcker det med att skicka in en ansökan oavsett vilket eller vilka områden som man sökar arbeta inom. Som sökande får man önska om man vill arbeta med äldre, personer med funktionsvariationer eller personer med psykisk ohälsa. För att söka krävs det att man är över 18 år. 

Feriearbete till skolungdom

Elever som går i årskurs ett eller två på gymnasiet och ska fortsätta sina gymnasiestudier till hösten samt är folkbokförda i Linköpings kommun är välkomna att söka feriearbete. Ansökningsperioden för feriearbete sträcker sig från den 25 februari till den 17 mars 2019.

Fler sommarjobb

Många av de kommunala bolagen söker också efter sommarjobbare inför sommaren 2019. Du kan läsa mer på respektive bolags hemsida.

Kommunala bolag som söker sommarjobbare

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: