Hoppa till huvudinnehåll

Klart: De ska driva Linköpings nya simhall

17 december 2020 | Uppleva & göra, Folkungavallen
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Den 17 december 2020 fattade kultur- och fritidsnämnden beslut om att det blir Medley AB som ska driva Linköpings nya simhall och utebad. I uppdraget ingår också driften av den befintliga simhallen fram till invigningen av den nya simhallen.

Bakom den gamla simhallen växer det nya Tinnerbäcksbadet fram steg för steg. Foto: Sofie Berlin

- Med tilldelningen av uppdraget till Medley AB ger kultur- och fritidsnämnden uppdraget till en utförare som i anbudet visat sig ha kunskap, kapacitet och viljan att driva och utveckla Linköpings kommuns nya simhall, samt även befintlig simhall och utebad, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. 

I upphandlingen var Medley AB det företag som offererade det mest ekonomiskt fördelaktiga anbudet. För uppdraget erhåller Medley AB ingen fast ersättning utan endast rörlig ersättning som beräknas utifrån de intäkter som kommunen erhåller från badavgifter från allmänhet och föreningsverksamhet. Intäkter från servering, gym, gruppträning och försäljning av produkter är sådant som Medley AB självständigt hanterar. 


Visionsbild över Tinnerbäcksbadets upplevelsebad. Bild: White

Avtalet sträcker sig till och med 2025-07-31, men med möjlighet till att förlänga avtalet i maximalt ytterligare två år.

- Upphandlingen har handlagts med öppet förfarande enligt Lag om offentlig upphandling. Det har inte bara gällt att lämna anbud på lägsta pris för att driva baden utan utvärderingen har skett med hänsyn taget till det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet enligt grunden ”bästa förhållandet mellan pris och kvalitet” där vinnaren är den som erhåller lägst jämförtal, säger Hans Mayer, sakkunnig Kultur- och fritidsförvaltningen. 

Efter att tilldelning har skett gäller enligt lag en tid i tio dagar då överprövning av upphandlingen kan begäras, om fel har begåtts i upphandlingen. Först efter att denna tid har gått ut kan avtal tecknas, om ingen begäran om överprövning har inkommit.

Linköpings nya simhall ska vara färdig för invigning hösten 2022.

 

Senast ändrad den 18 december 2020

Senaste nytt

Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Flera e-tjänster stängda kl 11-14 den 29 april
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall
Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år