Hoppa till huvudinnehåll

Linköping värdstad för Melodifestivalen 2020

27 augusti 2019 | Uppleva & göra
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
För sjätte gången kommer Melodifestivalen till Linköping. Den första deltävlingen kommer att avgöras i Saab Arena den 1 februari 2020. Biljetterna släpps 31 oktober.
Konsertpublik med händer i luften

Foto: Mostphotos

Nu är det klart vilka städer som står värdar för Melodifestivalen 2020. Turnén besöker Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm. Turnépremiären går av stapeln i Linköping och avslutas med den spännande finalen i Stockholm den 7 mars.

Linköping är en rutinerad arrangörsstad för Melodifestivalen och detta blir sjätte gången som tävlingen avgörs i staden. Denna gång är det alltså premiären som går av stapeln i Saab Arena 1 februari.

"En stor ära"

- Att få arrangera Melodifestivalen är fantastiskt roligt och en stor ära. Linköpingsborna bjuder alltid upp till en härlig folkfest under Melloveckan och denna gång kommer inte bli något undantag. Besöksnäringen i staden får också ett uppsving och såväl hotell som restauranger och handeln påverkas positivt, säger Anders Thorén, eventproduktionschef på Visit Linköping & Co.

Senast Linköping stod värdstad för Melodifestivalen var 2017 då Andra Chansen avgjordes här. Tidigare år har varit 2005, 2008, 2011 och 2014.

När Melodifestivalen 2020 åker ut på turné är det dessa städer som i nämnd ordning får besök: Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm.

Den 31 oktober kl 09.00 släpps biljetterna.

Föreställningarna i Saab Arena:

• Fredag 31 januari - Genrep
• Lördag 1 februari - Matinégenrep
• Lördag 1 februari - Deltävling 1

Senast ändrad den 27 augusti 2019

Senaste nytt

Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall
Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år
Nu börjar Dansens vecka