Lista: Här kan du göra utflykter i vinter

1 februari 2019 | Uppleva & göra
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Grilla marshmallows i Valla, åk skridskor på Isovalen eller spana på kungsfiskaren vid Snöbryggan. Vi har listat några av Linköpings bästa utflyktsmål.
En liten kille åker pulka nerför en backe och vrålar av glädje.

- Ta en promenad längs upplevelsestigen Skogsstigen i Vallaskogen. Den startar och slutar vid Kapellplanen vid Valla gård. Sträckan är 1,2 kilometer. Längs stigen får du lära dig mer om djur och natur.  

 
- Åk skridskor på sjöarna i Tinnerö eklandskap eller Ekändsdalen. Men tänk på att vara försiktig. Använd rätt utrustning och läs på hur du åker säkert innan du ger dig ut.
 
 
- Vill du slippa oroa dig för att isen ska brista är en skridskotur på Isovalen kanske ett alternativ för dig. Banan är öppen dagligen. 
 
 
- Längs med Stångån mittemot reningsverket i Nykvarn ligger Snöbryggan. Här kan du spana på kungsfiskaren och andra fåglar. Längre ut mot Stångåmynningen är det fint att promenera. Här finns ett fågeltorn där du bland annat kan få en skymt av havsörn. 
 
 
- Ta fram pulkan och bege dig till Vallabackarna. Här finns möjlighet att grilla, men glöm inte att ta med egen ved.
 
 
- Frusen? Då kanske du hellre föredrar en bra film i biomörkret. Linköpings filmsalonger, som är ett samarbete mellan kommunen och SF, visar dagligen filmer. 
 
 
På webbplatsen Naturkartan hittar du fler bra tips på utflyktsmål som passar alla åldrar och väder. Naturkartan finns även som app.