Hoppa till huvudinnehåll

Ökad trygghet genom fler ordningsvakter

21 augusti 2019 | Kommun & politik
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Nu kompletterar kommunen polisens trygghetsskapande arbete genom att placera ut ordningsvakter i stadskärnan med start i vecka 34.

Trädgårdstorget i Linköping. Foto: Sofie Berlin

– Ordningsvakterna är en viktig satsning för att öka tryggheten i city och jag är därför glad över att de nu kommer att börja arbeta för en säkrare och tryggare stadskärna, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi behöver hjälpas åt för att skapa trygghet i kommunen och avlasta polisen. En del i arbetet med att öka tryggheten och friheten för Linköpingsborna är ordningsvakter som kommer fokusera på problem som medborgarna upplever samt arbeta med att efterleva våra lokala ordningsföreskrifter. Ordningsvakterna påbörjar sitt arbete i samband med skolstarten och kommer finnas tillgängliga för ungdomarna under insparksaktiviteterna som en del i att de ska gå lugnt och sansat till, säger Åsa Wennergren (L), ordförande Bildningsnämnden.

Utöver trygghetsarbetet kommer ordningsvakterna bland annat bevaka kommunala fastigheter, rapportera skadegörelse, kunna utföra första hjälpen, följa upp efterlevnaden av rökförbudet och kontrollera efterlevnaden av lokala ordningsföreskrifter.

Sofie Berlin

Senast ändrad den 21 augusti 2019

Senaste nytt

Låna böcker och handla mat samtidigt
Allt du behöver veta om valborgsfirandet
Krafttag mot fusk med bidrag
RIX FM Festival inleder Linköpings stadsfest
Det hände på fullmäktige i april
Detta gäller vid eldning av trädgårdsavfall
Hon blir ny chef för kultur
Kom och fira att Tinnerbäcksbadet fyller 1 år