Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

”Står inför vår största stadsomvandling någonsin”

12 februari 2019 | Näringsliv
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
Den 14 februari är det dags för Näringslivsdagen 2019 - en förmiddag för Linköpings näringsliv fylld av dialog, kunskap och inspiration. Värd är Linköpings kommun.

Näringslivsdagen vänder sig till företag, entreprenörer och andra aktörer, exempelvis branschorganisationer, näringslivsorganisationer och regionala stödaktörer, som är viktiga för näringslivets utveckling.

Syftet med dagen är att skapa en mötesplats för näringslivet och kommunen där man tillsammans kan lyfta och diskutera aktuella samhällsfrågor kopplat till entreprenörskap, näringslivet och stadens utveckling. Näringslivsdagen ska även bidra till att målgruppen får värdefulla kunskaper och insikter om trender och läget i Linköping, samt vara en arena där man knyter kontakter och förädlar sitt befintliga nätverk.

- Linköping är inne i ett spännande skede. Vi står inför vår största stadsomvandling någonsin och är inne i stor tillväxt. En av våra styrkor är vårt breda näringsliv som driver utveckling och bidrar till framtidstro. Jag ser fram emot att träffa våra drivna företag som hjälper oss att göra Linköping till en attraktiv plats, säger Pia Carlgren, näringslivsdirektör, Linköpings kommun.

Intressant program från scenen

På temat näringslivets möjligheter i ett växande Linköping talar ett antal representanter från olika företag från scenen. Bland annat får deltagarna lyssna till Saab och Ericsson om hur det är att driva företag i Linköping men ha hela världen som marknad. Hama adventures, Babettes kafferi och bageri och Amras tidigare vd och entreprenör Tommy Johansson pratar alla om hur det är att driva företag i en stad som växer och förändras.
För att bidra med kunskap och insikt som ligger i framkant, och som är relevant och greppbar för en bredd av företag har också Kairos Future bjudits in. Erik Herngren kommer att tala om konsten att fånga affärsmöjligheter och rätt talanger i en tid av ständig förändring.

Därför är Näringslivsdagen viktig

Näringslivsdagen ska stärka samverkansformen mellan det offentliga, näringslivet och stadens utvecklingsmiljöer. I en stad som växer är det också viktigt att ingjuta framtidstro och engagemang då det förutom möjligheter, också finns utmaningar i en växande stad. Där har kommunen ett ansvar och Näringslivsdagen blir en viktig plattform.