Hoppa till huvudinnehåll

Startskott för Linköpings nya simhall

19 juni 2019 | Stadsplanering & trafik, Uppleva & göra, Folkungavallen
OBS! Detta är en arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen är inaktuell.
På onsdagen togs ett första ”spadtag” för bygget av Linköpings nya simhall. Under ceremonin hälldes vatten i en cylinder upp till nivån ”spadtag”. Under byggets gång kommer cylindern fortsatt att fyllas med vatten för varje etapp som slutförs.

Niklas Borg (M) och Muharrem Demirok (C) fyller cylindern till första strecket. Foto: Sofie Berlin

– Det känns bra att bygget av den nya simhallen nu äntligen har kommit igång. Linköpingsbor, besökare och inte minst simsporten behöver och förtjänar en modern simhall och dagens spadtag tar oss ett steg närmare just detta, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M).
 
Den nya simhallen blir en plats för möten, nöje och rekreation för Linköpingsborna och innebär startskottet på omvandlingen av Folkungavallen.
 
– Med detta spadtag påbörjas nu omvandlingen av området som är gamla Folkungavallen. Simhallen blir en viktig mötesplats i det nya bostadsområde som inom kort växer fram här, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

En simhall för alla

Simhallen blir också ett attraktivt besöksmål samtidigt som den skapar goda förutsättningar för att utveckla simsporten men också för att utöva motion, en simhall tillgänglig för alla.
 
– Det är mycket glädjande att vi nu kan komma igång med byggnationen av en ny simhall. Vi ser fram emot att tillsammans med Linköpings kommun och Serneke Bygg AB få möjlighet att uppföra den nya simanläggningen för alla Linköpingsbor, säger Micael Antamo, vd Lejonfastigheter.
 
Text och foto: Sofie Berlin
 

Senast ändrad den 22 augusti 2019

Senaste nytt

Snart dags för EU-val
Satsningar på säkrare trafik i Ljungsbro
Nu invigs Vasa Arena – Linköpings nya idrottshall
Slottsparken öppnas upp för fler i sommar
Varning för strömt vatten i sjöar och vattendrag
Besiktning av utomhusbelysning i innerstaden
Utegym på besök vid Stångebro
Tannefors Center blir ny plats för konstnärlig utbildning
Är du Gamla Linköpings nya ambassadör?