Dags att önska skola

15 januari 2020 | Förskola & utbildning
Har du ett barn som till hösten ska börja i förskoleklass eller i årskurs 7? Då har det blivit dags för dig att önska skola.
En flicka sitter i ett klassrum och använder en iPad. Bakomh henne sitter fler barn och en lärare står lutat över flickan bakom

Mellan den 13 och 24 januari har du som vårdnadshavare möjlighet att önska skola för ditt barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 hösten 2020. Det gör du genom vår e-tjänst som öppnar den 13 januari.

I e-tjänsten kan du göra upp till sju önskemål och du kan önska plats både på kommunal och fristående skola. Har barnet två vårdnadshavare behöver båda gå in i e-tjänsten. Den första vårdnadshavaren gör önskemålen och den andra godkänner önskemålen.

I och med det nya regelverket har kommunen inte längre kvar några hänvisningsskolor. Det finns alltså ingen specifik skola som barnet hör till. Därför är det viktigt att du önskar skola. Om du inte önskar skola placeras ditt barn på en kommunal skola i närheten av hemmet där det finns ledig plats.

Här kan du se en film om hur det går till att önska skola och vilka regler som gäller för placering:

 

All information om hur du går tillväga när du söker och vilka regler som gäller hittar du här: