Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Dags att önska skola

11 januari 2021 | Förskola & utbildning
Har du ett barn som till hösten ska börja i förskoleklass eller i årskurs 7? Då har det blivit dags för dig att önska skola.
En flicka sitter i ett klassrum och använder en iPad. Bakomh henne sitter fler barn och en lärare står lutat över flickan bakom

Mellan den 11 och 22 januari har du som vårdnadshavare möjlighet att önska skola för ditt barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 hösten 2021. Det gör du genom vår e-tjänst som öppnar den 11 januari och är öppen till 22 januari.

I e-tjänsten kan du göra önskemål och du kan önska plats både på kommunal och fristående skola. Har barnet två vårdnadshavare behöver båda gå in i e-tjänsten. Den första vårdnadshavaren gör önskemålen och den andra godkänner önskemålen.

Filmer istället för öppet hus

I och med den pågående pandemin har Linköpings kommun beslutat att inte erbjuda några öppna hus. Men varje kommunal högstadieskola har en förklarande film man kan se på skolans hemsida. Tanken är att filmerna ska kunna ge en bild av vad varje kommunal skola står för och vad som är unikt med just den.

– Att våra skolor ser olika ut är en väldig fördel. Det en skola är bra på kan flera andra lära av. Vi är stolta över det och det bidrar till att vi kan möta varje elev på bästa sätt i elevens lärande, säger avdelningschefen för grundskola Christel Horsak.

Mer information på "Önskemål om skola"

All information om hur du går tillväga när du söker och vilka regler som gäller hittar du här: